ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Η σύνταξη χηρείας ανδρών απασχόλησε σύσκεψη της ΕΚΥΣΥ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Η σύνταξη χηρείας ανδρών απασχόλησε σύσκεψη της ΕΚΥΣΥ

Το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται "μετά την επιμονή της Κυβέρνησης να τροποποιήσει τη νομοθεσία για να δικαιούνται σύνταξη χηρείας μόνο οι άντρες των οποίων η σύζυγος απεβίωσε κατά ή μετά την 1/1/2018 και να αποκλείει τους υπόλοιπους", ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης της Ένωσης Κυπρίων Συνταξιούχων (ΕΚΥΣΥ) στις 30  Ιουλίου στη Λεμεσό.

 
Με ανακοίνωσή της η ΕΚΥΣΥ καλεί  την κυβέρνηση «να κάνει δεύτερες σκέψεις , να σεβαστεί την περσινή απόφαση της πλειοψηφίας της  Βουλής και τις θέσεις των οργανώσεων των συνταξιούχων και της Βουλής των Γερόντων και να αναθεωρήσει τη θέση της ως επίσης να καταθέσει  ολοκληρωμένο νομοσχέδιο με βάση το οποίο να δικαιούνται σύνταξη χηρείας όλοι οι άντρες που χηρεύουν».
 
Προσθέτει ότι «μόνο έτσι θα  επιλυθεί  οριστικά  το πρόβλημα και η νέα  αδικία  που δημιουργείται  από το γεγονός ότι για να δικαιούται κάποιος σύνταξη λαμβάνεται υπόψη ως κριτήριο η ημερομηνία θανάτου της συζύγου».
 
Η ΕΚΥΣΥ «θεωρεί ότι όπως έχει ψηφιστεί η νομοθεσία είναι αντισυνταγματική και, πέραν από τα διάφορα μέτρα αντίδρασης που μελετά, σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους, άρχισε και τη  διαδικασία λήψης  νομικών μέτρων με στόχο την επίλυση του προβλήματος και για να αρθεί  οριστικά η αδικία εις βάρος των χήρων αντρών ώστε όλοι να δικαιούνται σύνταξη χηρείας».
 
Για τον σκοπό αυτό, η ΕΚΥΣΥ, καλεί τους ενδιαφερομένους να αποταθούν στα κατά τόπους γραφεία της  και να την εξουσιοδοτήσουν δίνοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες που τους αφορούν για να προχωρήσει μέσω των νομικών της συμβούλων σε δικαστικά μέτρα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top