ΔΙΕΘΝΗ

Ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στη Μόσχα ζητά ο ΓΓ του ΣτΕ

Ελεύθερες και δίκαιες εκλογές στη Μόσχα ζητά ο ΓΓ του ΣτΕ

Την ανάγκη για ελεύθερες και δίκαιες εκλογές υπογράμμισε ο ΓΓ του Συμβουλίου της Ευρώπης Θόρμπγιορν Γιάγκλαντ, ενόψει της διεξαγωγής των εκλογών για το δημοτικό συμβούλιο της Μόσχας.

 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣτΕ, ο κ. Γιάγκλαντ είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με την Έλενα Παμφίλοβα, Επικεφαλής της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία εξήγησε την τρέχουσα κατάσταση σε ό,τι αφορά την υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις εκλογές, ιδιαίτερα για όσες εξ αυτών απορρίφθηκαν από την Εκλογική Επιτροπή της Μόσχας. Η κ. Παμφίλοβα επιβεβαίωσε παράλληλα ότι οι υποψήφιοι μπορούν να προσφύγουν κατά της απόφασης της Επιτροπής και ότι κάθε έφεση θα εξεταστεί προσεκτικά και σε σύντομο χρονικό διάστημα.
 
Ο ΓΓ του ΣτΕ, ο οποίος εξέφρασε πρόσφατα την ανησυχία του για τη διεξαγωγή των εκλογών και τα βίαια επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Μόσχα, στις 27 Ιουλίου, κάλεσε τους υποψήφιους να εξαντλήσουν όλα τα διαθέσιμα ένδικα μέσα για να συμμετάσχουν στις εκλογές.
 
Ενόψει της επικείμενης εκδήλωσης διαμαρτυρίας, που προγραμματίζεται για τις 3 Αυγούστου, αναφέρεται εξάλλου ότι ο ΓΓ παραμένει ανήσυχος για νέα πιθανά επεισόδια βίας, ενώ καλεί όλες τις πλευρές να συνεργαστούν για τις λεπτομέρειες της διαδήλωσης σε πνεύμα σεβασμού προς τις δημοκρατικές αξίες, ώστε να αποφευχθεί η αντιπαράθεση.
 
Τέλος αναφέρεται ότι το Συμβούλιο της Ευρώπης είναι έτοιμο να βοηθήσει τις ρωσικές αρχές για την βελτίωση της εκλογικής νομοθεσίας.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top