ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πόσες φορές ακόμα θα της «ΚΛΕΨΟΥΝ τον ιδρώτα»;

Πόσες φορές ακόμα θα της «ΚΛΕΨΟΥΝ τον ιδρώτα»;

Προσπάθησε πολύ, αλλά δεν τα κατάφερε η ΑΕΛ απέναντι στον Άρη Θεσσαλονίκης, αφού παρά την αρκετά καλή εμφάνιση της, ηττήθηκε με 0-1 στο ουδέτερο «ΑΕΚ Αρένα» και αποκλείστηκε νωρίς από την Ευρώπη.

Δυστυχώς για την Κυπελλούχο Κύπρου, για πολλοστη φορά στην ιστορία της βίωσε την αδικία στο πετσί της και ένιωσε πως… εξωγενείς παράγοντες της «κλέβουν τον ιδρώτα».

Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς.

Τον επαναληπτικό με την Αούστρια Βιέννης πριν από δύο καλοκαίρια στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», όταν ένας ανεκδιήγητος διαιτητής την πέρασε… «πριονοκορδέλα» και δεν της επέτρεψε να προκριθεί στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ;

Ή μήπως να θυμηθούμε τον… αλήστου μνήμης «χασάπη» Τούντορ από τη Ρουμανία, που εφηύρε αποβολη του Ντανιελζίνιο με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 27ο λεπτό, στον επαναληπτικό αγώνα με αντίπαλο τη Ρωσική Ζενίτ την περίοδο 2014-2015, για τον Γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ; Και παρ΄ όλα αυτά, σε εκείνο το ματς η ΑΕΛ ήταν στο παιχνίδι της πρόκρισης μέχρι το 88΄ όταν δέχθηκε το 2-0, πριν έρθει το 3-0 στις καθυστερήσεις.

Και να ΄ταν μόνο αυτά.

Παραμερίζοντας το κεφάλαιο διαιτησία, που απ΄ ότι φαίνεται θα ταλανίζει για πολλά χρόνια ακόμα την ΑΕΛ σε Κύπρο και Ευρώπη, θα πρέπει να πούμε ότι η Λεμεσιανή ομάδα έδωσε απαντήσεις το βράδυ της Πέμπτης (01/08) στους υπερόπτες Ελλαδίτες (για όλα τα προσβλητικά σχόλια τους από το τέλος του πρώτου αγώνα και μετά), οι οποίοι είχαν και την τύχη με το μέρος τους, πέρα από τα ευνοϊκά σφυρίγματα, για να μπορέσουν να «αποδράσουν» με το διπλό και την πρόκριση από το «ΑΕΚ Αρένα».

Σίγουρα αν ο Πορτογάλος διαιτητής Σόουζα, σφύριζε το καραμπινάτο πέναλτι υπέρ της ΑΕΛ στο 59ο λεπτό (σσ. ήταν πιο ξεκάθαρη φάση από το πέναλτι που σφύριξε με μεγάλη ευκολία και χωρίς κανένα δισταγμό στο 14΄ υπέρ του… φοβισμένου στη ρεβάνς Άρη και όμως έκλεισε ανεξήγητα τα μάτια) και κατάφερνε να ισοφαρίσει σε 1-1, θα βλέπαμε άλλο ματς στη συνέχεια και με την ΑΕΛ να έχει αυξημένες πιθανότητες για την ανατροπή, αλλά με τα «αν» δεν γράφεται ιστορία.

Αυτό που προέχει για την ΑΕΛ πλέον μετά τον αποκλεισμό, είναι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στα διοικητικά, γιατί είναι απαράδεκτο και… εξωφρενικά αδιανότητο, να μην μπορεί να ηρεμήσει αυτή η ομάδα και ο κόσμος της, ούτε και μετά από μία σεζόν που κατακτά το κύπελλο και σπάει μία κατάρα 30 ετών και έξι συνεχόμενων χαμένων τελικών.

Υπάρχει σίγουρα πίκρα για τον αποκλεισμό και κυρίως επειδή η ομάδα απέδειξε ότι μπορούσε να αποκλείσει αυτόν τον Άρη που είναι μεν μία καλή ομάδα, αλλά δεν είναι και κάτι το φοβερό, όμως και να προκρινόταν στον Γ΄ προκριματικό, πολύ δύσκολα θα μπορούσε να κάνει ακόμα δύο υπερβάσεις για να προκριθεί στους ομίλους, από την στιγμή που στις κληρώσεις θα ήταν στο γκρουπ των αδυνάτων.

Το θέμα πλέον είναι να βρεθεί άμεσα, όχι σήμερα και αύριο, αλλά ΧΘΕΣ λύση στο διοικητικό αδιέξοδο, για να μπει και χρήμα στα ταμεία από τους ΑΕΛίστες που έχουν… «χοντρό» πορτοφόλι, ούτως ώστε να γίνουν έστω ακόμα 2-3 μεταγραφές, γιατί ο Ντούσαν Κέρκεζ είναι προπονητής. Ούτε μάγος είναι, ούτε θαυματοποιός, ούτε κρατά μαγικό ραβδί. Ναι, η ομάδα είναι αρκετά καλή, αλλά χρειάζεται ενίσχυση για να μπορέσει να διακριθεί και τη φετινή σεζόν.

Μία σεζόν ιδιαίτερα απαιτητική, όπου όλες σχεδόν οι ομάδες, όχι μόνο οι λεγόμενες μεγάλες, παρουσιάζονται ιδιαίτερα ενισχυμένες και με όνειρα και φιλοδοξίες για το παραπάνω βήμα ή άλμα σε σχέση με πέρσι…

Για την υπεροψία και την αλαζονεία των Ελλαδιτών (ειδικά κάποιων που θέλουν να λέγονται και «αθλητικογράφοι» τρομάρα τους και ΝΤΡΟΠΙΑΖΟΥΝ το επάγγελμα με τις χουλιγκανικές συμπεριφορές τους), δεν χρειάζεται να πούμε κάτι άλλο, τα είπε όλα ο Ντούσαν Κέρκεζ στη συνέντευξη Τύπου. Ειδικά όταν τους θύμισε με ποιο τρόπο η Εθνική Ελλάδας κατέκτησε το Euro του 2004.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΞΕΣΠΑΣΕ κατά των Ελλαδιτών ο Κέρκεζ – «Θέμα κουλτούρας, θα πρέπει να ντρέπονται – Έτσι πήραν το Euro» (ΒΙΝΤΕΟ)

ΥΓ.: Το βίαιο σπρώξιμο του Σούντγκρεν στον Αβραάμ εντός περιοχής στο 59΄, δείχνει είτε… αφέλεια από πλευράς του παίκτη του Άρη, είτε έλλειψη συγκέντρωσης και καθαρού μυαλού, είτε σιγουριά πως ο διαιτητής θα… «κατάπινε» αυτό το καραμπινάτο πέναλτι, βλέποντας ο ίδιος πως σφύριζε στο παιχνίδι μέχρι εκείνη την στιγμή ο Πορτογάλος «κόρακας». Αν υπάρχει άλλη λογική εξήγηση, δεκτή.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top