ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Υπόκλιση στους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!

Υπόκλιση στους ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!

Την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ανδρών Κ18 Γ’ Κατηγορίας πανηγυρίζει η Εθνική Κύπρου, η οποία στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που πραγματοποιήθηκε στην Ανδόρα, νίκησε δύσκολα το Μονακό με 67-59, σε ένα παιχνίδι το οποίο κρίθηκε στις λεπτομέρειες.Η  Κύπρος ήταν ωστόσο καλύτερη και πιο συγκεντρωμένη στα τελευταία στάδια του αγώνα και έφυγε έτσι από το γήπεδο με το χρυσό μετάλλιο και το τρόπαιο στα χέρια της.

Η Κύπρος δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε την αναμέτρηση, αφού με την λήξη της α’ περιόδου βρέθηκε πίσω στο σκορ με 20-13. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν όμως ανώτερο στην συνέχεια, καταφέρνοντας μέχρι το ημίχρονο να κάνει την ανατροπή και να προηγείται με 29-26.

Με την έναρξη της γ’ περιόδου το Μονακό ήταν ανεβασμένο, καταφέρνοντας μέχρι το φινάλε της να προηγηθεί ξανά με 45-42. Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι ισορροπίες ήταν λεπτές, με το σκορ να είναι στο 55-55 στο 33’, ενώ στην συνέχεια η Κύπρος ήταν ελαφρώς καλύτερη και κατάφερε μέχρι το 39’ να προηγείται με 60-59. Ακολούθησαν πέντε πόντοι από τον Ανδρέα Χειμώνα, που έφεραν το σκορ στο 65-59! Πριν την λήξη του παιχνιδιού η Κύπρος σημείωσε δύο ακόμα πόντους με τον Χαράλαμπο Δημητρίου, που διαμόρφωσαν το τελικό 67-59!

Κορυφαίος για την Κύπρο ήταν ο Ανδρέας Χειμώνας που πέτυχε 20 πόντους (6 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασσίστ), από τους οποίους οι πέντε επιτεύχθηκαν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα και ενώ το σκορ ήταν στο 60-59. Εξαιρετική απόδοση είχαν επίσης οι Αινέας Γιουνγκ με 16 πόντους (1 τρίποντο, 12 ριμπάουντ, 2 ασσίστ) και Ιβάν Μπολσάκοβ με 16 πόντους (9 ριμπάουντ, 3 ασσίστ).

TA ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 13-20, 29-26, 42-45, 67-59

Κύπρος (Ευριπίδης Ανδρέου)

Δημητρίου 9, Χειμώνας 20 (6), Γιούνγκ 16 (1), Ορφανός, Παφίτης 3 (1), Μπολσάκοβ 16, Χριστούδιας, Κωνσταντίνου, Γκαρσία 3 (1), Μιλτιάδης, Παπαδημητρίου, Ροδοσθένους.

Μονακό (Ludivine Fraget)

Choquard 2, Fernandes 8, Tolosa 27 (3), Ratton 16, Vermillac 4, Chapey, Nicolas, Noudogbessi, Piras, Vanel 2.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην άσφαλτο - Έχασε τη ζωή του ο Πολύκαρπος Μιχαήλ από την Κοκκινοτριμιθιά

Πάσχα στο σπίτι του θα κάνει ο παππούς Χρύσανθος - Αφέθηκε ελεύθερος ο 82χρονος

Καταγγελία για απαγωγή και κακοποίηση Σύρου - «Η αστυνομία δεν ενήργησε άμεσα» - Δείτε φωτογραφίες

Μονή Αββακούμ: Επανέρχονται οι δικηγόροι των μοναχών - Τι ζητούν από τον Μητροπολίτη Ησαΐα

Νηστεία: Ποιες τροφές μπορούμε να φάμε την Μεγάλη Εβδομάδα - Προτάσεις γευμάτων



Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Ανασκόπησε τις δράσεις για 2024 σε ειδική συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο - Δείτε βίντεο

Την εξέλιξη των 88 δράσεων που ανακοίνωσε στις αρχές του χρόνου για το 2024 ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδούλιδης, εξέτασε σε ειδική συνεδρίασή του το Υπουργικό Συμβούλιο, το απόγευμα της Δευτέρας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top