Η ήττα του ΑΠΟΕΛ και η ισοπαλία του ΠΑΟΚ μείωσε τη διαφορά της Ελλάδας από την Κύπρο (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Η ήττα του ΑΠΟΕΛ και η ισοπαλία του ΠΑΟΚ μείωσε τη διαφορά της Ελλάδας από την Κύπρο (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Στους 1.500 βαθμούς μείωσε η Ελλάδα τη διαφορά της από την Κύπρο στην κατάταξη της UEFA μετά το 2-2 του ΠΑΟΚ απέναντι στον Άγιαξ, αλλά και την ήττα του ΑΠΟΕΛ από την Καραμπάγκ στη Μεγαλόνησο (1-2). 

Η Ελλάδα παραμένει 16η με 22.500 βαθμούς, ενώ η Κύπρος 15η με 24.000. Θετικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν επίσης ότι δεν νίκησαν εντός έδρας Ερυθρός Αστέρας (1-1 με Κοπεγχάγη) και Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-1 με Φερεντσβάρος), καθώς Σέρβοι και Κροάτης είναι σε κοντινή απόσταση.

Στόχος της Ελλάδας είναι να τερματίσει αρχικά στη 15η θέση, προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να διατηρήσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν).

Αντίθετα, αν η Ελλάδα μείνει στη 16η θέση ή υποχωρήσει κι άλλο, χάνει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο (θα εκπροσωπηθεί από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, καμία σε αυτά του Europa League 1 και τρεις σε αυτά του Europa League 2).

Αναλυτικά η κατάταξη μετά τους αγώνες της Τρίτης: 
inner

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Κυπριακό: Με βήματα γιαβάς-γιαβάς οδεύουμε προς την επόμενη Γενεύη

Η φράση του Προέδρου Χριστοδουλίδη, αμέσως μετά τη χθεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη, ότι δηλαδή «δεν ήταν το αποτέλεσμα που περίμενα. Η προσέγγιση γιαβάς-γιαβάς στο κυπριακό δεν αποδίδει», περικλείει αυτό το οποίο γνωρίζουμε ήδη. Ότι δηλαδή στόχος του Ερσίν Τατάρ, είναι το ροκάνισμα του χρόνου, μέχρι την επόμενη διάσκεψη της Γενεύης, που εκεί πλέον, τα πράγματα δεν προδιαγράφονται ευοίωνα, σε ότι αφορά το αποτέλεσμα.

BEST OF TOTHEMAONLINE