ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurosat: «Αύξηση του ΑΕΠ» - Χάρης Γεωργιάδης: «Έτσι απαντούμε στους λαϊκιστές και στους μηδενιστές»

Eurosat: «Αύξηση του ΑΕΠ» - Χάρης Γεωργιάδης: «Έτσι απαντούμε στους λαϊκιστές και στους μηδενιστές»

Το εποχικώς διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ (ΕΑ19) όσο και στην ΕΕ28 και κατά 0,7% στην Κύπρο κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με μια σύντομη εκτίμηση που δημοσίευσε σήμερα η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Eurostat, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 0,4% στη ζώνη του ευρώ κατά 0,5% στην ΕΕ28, ξανά κατά 0,7% στην Κύπρο και κατά 0,2% στην Ελλάδα (τελευταία διαθέσιμα στοιχεία).

Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το εποχικά διορθωμένο ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 1,1% στη ζώνη του ευρώ κατά 1,3% στην ΕΕ28 και κατά 3,2% στην Κύπρο το δεύτερο τρίμηνο του 2019, μετά από + 1,2%, + 1,6% και 3,5% αντίστοιχα κατά το προηγούμενο τρίμηνο. Το ΑΕΠ στην Ελλάδα αυξήθηκε κατά 1,3% για το ίδιο διάστημα.

Κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, το ΑΕΠ στις Ηνωμένες Πολιτείες αυξήθηκε κατά 0,5% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο (μετά από + 0,8% το πρώτο τρίμηνο του 2019). Σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,3% (μετά από + 2,7% το προηγούμενο τρίμηνο).

Την ίδια ώρα, ο αριθμός των απασχολουμένων αυξήθηκε κατά 0,2% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο. Το πρώτο τρίμηνο του 2019, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 0,4% τόσο στη ζώνη του ευρώ όσο και στην ΕΕ28. Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,1% στη ζώνη του ευρώ και κατά 1,0% στην ΕΕ28 κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019, μετά + 1,3% και + 1,2% αντίστοιχα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019.

Γραπτή δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χάρη Γεωργιάδη για την ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας

Σε γραπτή του δήλωση ο ΥΠΟΙΚ, ανέφερε: 'Η ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας συνεχίζεται για πέμπτη χρονιά και παραμένει ισχυρή, με ρυθμό 3.4% για το α’ τρίμηνο και 3.2% για το β’ τρίμηνο του 2019. Έτσι δημιουργούνται ευκαιρίες και θέσεις εργασίας κι έτσι απαντούμε στους λαϊκιστές και στους μηδενιστές'.

'Παρά την σημαντική όμως πρόοδο των τελευταίων ετών, εξακολουθούν να υπάρχουν εσωτερικές αδυναμίες και εξωτερικοί κίνδυνοι. Γι’ αυτό και πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια, με υπευθυνότητα και αξιοπιστία' συμπλήρωσε.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top