ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόδρομος Προδρόμου: 'Ενισχύει την Κύπρο η τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Γιαβούζ'

Πρόδρομος Προδρόμου: 'Ενισχύει την Κύπρο η τοποθέτηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Γιαβούζ'

Ενισχύει την Κύπρο η επισήμανση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι μόνο η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας έχει εξουσία να αποφασίζει για γεωτρητικές εργασίες και η έκκλησή του προς την Τουρκία να αποσύρει το Γιαβούζ από τα χωρικά ύδατα της Κύπρου, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Πρόδρομος Προδρόμου.


Πρόσθεσε πως «φαίνεται για μια ακόμα φορά ότι η διεθνής κοινότητα, με αυτή την τοποθέτηση των ΗΠΑ, αποδοκιμάζει και είναι αντίθετη με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας και την αποσταθεροποιητική δράση που έχει αναλάβει», και εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτά τα μηνύματα θα κάνουν την τουρκική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μέσα από διαφορετικό φακό τα πράγματα «και να επιτρέψει, μέσα από ουσιαστική διαπραγμάτευση του Κυπριακού, πάνω από όλα, να μπορέσουμε να έχουμε σχέσεις νομιμότητας και συνεργασίας στο μέλλον».

Πρόσθεσε πως "η έκκληση της κυβέρνησης των ΗΠΑ προκειμένου οι όποιες ενέργειες να στηρίζονται στη νομιμότητα και να βασίζονται σε σχέση συνεργασίας είναι ταυτόσημη με τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία έχει στο παρελθόν προτείνει στην Τουρκία διαβουλεύσεις για από κοινού καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δυο χωρών, αλλά και με τη γενική θέση για την επίλυση του Κυπριακού, η οποία πραγματικά θα διευκόλυνε και συνεννοήσεις συνεργασίας για το φυσικό αέριο".

Ο κ. Προδρόμου είπε πως "φαίνεται για μια ακόμα φορά ότι η διεθνής κοινότητα, με αυτή την τοποθέτηση των ΗΠΑ, αποδοκιμάζει και είναι αντίθετη με τις παράνομες ενέργειες της Τουρκίας, και την αποσταθεροποιητική δράση που έχει αναλάβει. Ελπίζουμε ότι αυτά τα μηνύματα θα κάνουν την τουρκική κυβέρνηση να αντιμετωπίσει μέσα από διαφορετικό φακό τα πράγματα, και να επιτρέψει μέσα από ουσιαστική διαπραγμάτευση του Κυπριακού πάνω από όλα να μπορέσουμε να έχουμε σχέσεις νομιμότητας και συνεργασίας στο μέλλον", κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top