ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Συγκλονίζει ο ναυαγοσώστης για το 4χρονο κοριτσάκι που χάθηκε σε παραλία- «Το παιδάκι δεν είχε βρεθεί»

ΚΥΠΡΟΣ: Συγκλονίζει ο ναυαγοσώστης για το 4χρονο κοριτσάκι που χάθηκε σε παραλία- «Το παιδάκι δεν είχε βρεθεί»

Με αφορμή το φλέγον ζήτημα των ναυαγοσωστών και πιο συγκεκριμένα την κατάταξή τους ως ανειδίκευτο προσωπικό, ο υπεύθυνος της Ναυαγοσωστικής Μονάδας Λεμεσού, περιγράφει ένα περιστατικό και συγκλονίζει. 

Πρόκειται για τον κ. Πέτρο Αντωνίου, ο οποίος με μία ανάρτησή του σε ομάδα στο facebook, θέλησε με αφορμή ένα πρόσφατο περιστατικό να περιγράψει για λίγο τις αρμοδειότητες και την ευθύνη ενός ναυαγοσώστη.

Περιστατικό της περασμένης Πέμπτης (22/8), όπου κοριτσάκι ηλικίας 4 χρονών χάθηκε στην θαλάσσια περιοχή του Lady’s mile, με αποτέλεσμα την άμεση κινητοποίηση ναυαγοσωστών και εθελοντών πολιτών.

Συγκεκριμένα ο Πέτρος Αντωνίου, υπέυθυνος στην Ναυαγοσωστική Μονάδα Λεμεσού, αναφέρει:

«Στα 25 χρόνια που δούλεψα σαν ναυαγοσώστης είχα λάβει μέρος σε πάρα πολλές σοβαρές διασώσεις ,ακόμα και σε αυτοκινητιστικά δυστυχήματα που ήταν δίπλα από το πόστο που δούλευα με σοβαρούς τραυματισμούς ακόμα και θανάτους.

Τα συναισθήματα ανάμιχτα. Χαρές όταν σώζαμε ζωές και στεναχώρια όταν κάποιες φορές αδυνατούσαμε. Όποιο και αν ήταν όμως ήταν σφραγίδα που αποτυπώνεται στην ψυχή μας και μας ακολουθά

Ήταν απόγευμα και κτυπά το κινητό «μας ειδοποίησαν ότι χάθηκε κοριτσάκι 4 χρονών στο διπλανό κέντρο» να πάρεις σκάφος να πας διπλά και να με ενημερώσεις ,η απάντηση μου.

Γίνονται αρκετά περιστατικά στην συγκεκριμένη παραλία με παιδιά, σε λίγη ώρα ξανακτυπά το τηλέφωνο , το παιδάκι δεν είχε βρεθεί και είδη το έψαχναν πάνω από μισή ώρα, αμέσως αντιλήφθηκα ότι τα πράγματα αυτή την φορά θα ήταν διαφορετικά , αμέσως έτρεξα πήρα την μηχανή και πήγα σε χρόνο ρεκόρ στο πόστο που υπάρχει το ποιο αξιόπιστο σκάφος συγκεκριμένα jet ski που αγοράστηκε πρόσφατα και είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η μονάδα.

Παίρνω ένα συνάδελφο που ήταν ήδη ενημερωμένοι για το περιστατικό και ξεκινούμε…σε 7 λεπτά ήμασταν εκεί.

Φτάνοντας εκεί ένα παράξενο συναίσθημα με κυρίευε, παρόλο που ο χώρος ήταν γεμάτος με κόσμο, επικρατούσε μια σιγή νεκρική όσο κόντευα έβλεπα πρόσωπα ανήσυχα, φοβισμένα να κοιτάζουν με αγωνία, αρκετός κόσμος να περπατά για να βοηθήσει .

Καθώς διασχίζαμε τον κόσμο με τον συνάδελφο για φτάσουμε τον ναυαγοσώστη που είχε πάει πρώτος και βλέποντας τα βλέμματα του κόσμου να μας θωρούν σαν τους σωτήρες είχα αρχίσει να πιστεύω ότι τα πράγματα είχαν δυσκολέψει πολύ.

Ήδη έψαχναν πάνω από μία ώρα…μέσα στον νερό ,έξω ,ομάδες από κόσμο που έτρεξε να βοηθήσει…

Καθώς μιλούσαμε με τους ναυαγοσώστες για να συντονίσουμε εκ νέου τον τρόπο δράσης μας, ακούγετε από τον ασύρματο « το παιδί βρέθηκε είναι στο λεμ ….και είναι καλά ».

Το ευχάριστο νέο διαδίδεται σαν αστραπή και αμέσως ακούγεται ένα αυθόρμητο και παρατεταμένο χειροκρότημα και εκεί που επικρατούσε μια νεκρική σιγή, ένα μούδιασμα αμέσως εναλλάσσεται με χαμόγελα και ικανοποίηση.

Δεν θυμάμαι πόσες φορές άκουσα το « βρέθηκε το παιδί μπράβο σας » δεν με πείραζε ,κάθε φορά που το άκουγα αισθανόμουν καλύτερα, «αυτή είναι η δουλειά μας», σκεφτόμουν, δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από το να σώζεις μια ανθρώπινη ζωή ,δεν ανταλλάζεται με όλα τα λεφτά του κόσμου.

Δεν μπορώ να θυμηθώ πόσες ανθρώπινες ζωές έχουν σώσει οι συνάδελφοι μου μόνο φέτος και μόνο στην επαρχία μας έχουν κάνει πάνω από δέκα διασώσεις που θα εξελίσσονταν σε απώλειες ζωών.

Ο λόγος για να γράψω αυτό το κείμενο ήταν ένα δημοσίευμα του Παγκύπριου Επαγγελματικού Συνδέσμου Ναυαγοσωστών ότι δουλεύουν και πληρώνονται σαν ανειδίκευτοι εργάτες .

Δεν ξέρω ποιος ευθύνεται και δεν θέλω να εναντιωθώ με κανένα. Ποιο κράτος κατατάσσει αυτούς τους ανθρώπους σε αυτή την κλίμακα ?

 Ανθρώπους που δουλεύουν τις πιο ακατάλληλες ώρες, ανθρώπους που πολλές φορές βάζουν σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια την ζωή, ανθρώπους που δεν έχουν ένα Σαββατοκύριακο να περάσουν με τις οικογένειες τους, ανθρώπους που δουλεύουν έξι μέρες την βδομάδα

Ανθρώπους που όσες φορές κλήθηκαν εκτός υπηρεσίας, ήρθαν αμέσως και δήλωσαν παρόντες για να σώσουν ζωές. Δεν ζήτησαν χρήματα δεν ζήτησαν τίποτα. Έκαναν την δουλειά τους αθόρυβα.  Ένα μπράβο ,ένα ευχαριστώ , ένα «να έχεις την ευχή μου» αξίζει όλες σας τις κλίμακες και όλα σας τα λεφτά».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top