ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Τουρκοκύπριος διεκδικεί με αγωγή περιουσία και αποζημίωση - Στεγάζεται σχολείο εκεί

ΚΥΠΡΟΣ: Τουρκοκύπριος διεκδικεί με αγωγή περιουσία και αποζημίωση -  Στεγάζεται σχολείο εκεί

Τουρκοκύπριος δικηγόρος διεκδικεί με αγωγή με επίκληση στο 1963, κτήριο που στεγάζεται δημοτικό σχολείο στην Λευκωσία και αποζημίωση πέραν των 2 εκατ. ευρώ!

Όπως αναφέρει ο «Φιλελεύθερος» η αγωγή καταχωρήθηκε τον Απρίλιο του 2015 στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας και εκδίκασή της ξεκίνησε το 2017, μετά από αίτημα του Τουρκοκύπριου για γρήγορη δίκη λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας.

Πρόσφατα το Δικαστήριο με ενδιάμεση απόφαση έκανε δεκτό το αίτημα της Νομικής Υπηρεσίας για να ανοίξει εκ νέου η υπόθεση και να καταθέσει ενώπιον του μάρτυρας που εντοπίστηκε αναπάντεχα.

Η μάρτυρας που βίωσε τις διακοινοτικές ταραχές και διέμενε επίσης στην περιοχή «Τακτακαλά» όπως και ο Τ/κ με τους γονείς του, αναμένεται να καταθέσει στις 11 Σεπτεμβρίου 2019.

Ο Τ/κ δικηγόρος εκπροσωπείται από Ε/κ συνάδελφο του.

Η περιουσία που διεκδικεί ο Τ/κ βρίσκεται στην οδό Αντιγόνου και στεγάζει το δημοτικό σχολείο Αγίου Κασσιανού και πρόκειται για μεγάλο διώροφο κτήριο με 18 καταστήματα.  

Σύμφωνα με τον Τ/κ παραπονούμενο, η ενοικιαστική αξία του κτηρίου που υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει με την οικογένεια του διότι κινδύνευαν οι ζωές τους, όπως υποστηρίζει, ανέρχεται σήμερα στις €5.000 μηνιαίως.  

Όπως ισχυρίζεται ο Τουρκοκύπριος στην αγωγή του, από το 1963 η Κυπριακή Δημοκρατία χρησιμοποιεί το εν λόγω κτήριο χωρίς τη συγκατάθεση του και χωρίς να καταβάλλει οποιονδήποτε ποσό για την χρήση του.

Θυμίζουμε ότι το 1963 οι δικοινοτικές ταραχές, εξελίχθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις που είχαν ως αποτέλεσμα να μοιράσουν τη Λευκωσία στα δυο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top