ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ραγίζει καρδιές: Σε κώμα για 31χρονια μετά από δυστύχημα- «Δεν ήταν ποτέ λύση η ευθανασία» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ραγίζει καρδιές: Σε κώμα για 31χρονια μετά από δυστύχημα- «Δεν ήταν ποτέ λύση η ευθανασία» -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μια ανθρώπινη ιστορία που συγκλονίζει βλέπει το φως της δημοσιότητας. Ήταν 19 Μαρτίου του 1988 ο 22χρονος τότε Ignazio ‘Cito’ Okamoto ενεπλάκη σε πολύ σοβαρό τροχαίο σε αυτοκινητόδρομο στη Βερόνα.

Εξαιτίας του ατυχήματος ο νεαρός Ιταλός υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία και από τότε βρισκόταν σε κώμα. Για 31χρονια οι γονείς του, είχαν ακόμα την ελπίδα, ότι ο γιος τους θα ανοίξει ξανά τα μάτια του. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη με τον Ignazio να φεύγει τελικά από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών από καρδιακή ανεπάρκεια.

Οι γιατροί δεν έδιναν ελπίδες, τα αποτελέσματα από τα τεστ ήταν σαφή, ωστόσο οι γονείς δεν το έβαλαν κάτω. Για 31χρονια φρόντιζαν το παιδί τους, βλέποντας το καθηλωμένο σε ένα κρεβάτι. Μάλιστα ο πατέρας του, o Hector Okamoto, παράτησε τη δουλειά του, ώστε να βρίσκεται στο πλευρό του γιου του.

Πήραν τον Ιgnazio στο σπίτι τους και τον φρόντιζαν καθημερινά, ελπίζοντας για ένα θαύμα. Το κάθε μέλος της οικογένειας είχε τα καθήκοντά του ως προς την φροντίδα του παιδιού τους.

«Κάποτε έβλεπα στα μάτια του ένα δάκρυ αλλά δεν γνώριζα αν αυτό είναι κάποια μορφή συνείδησης» δηλώνει ο 77χρονος πατέρας του που το έλεγε: «Μην κλαις Ignazio, πρέπει να είσαι γενναίος»

Ο πατέρας του τόνισε στην Ιταλική La Stampa ότι ποτέ δεν είχε θεωρήσει την ευθανασία ως επιλογή και πάντα ήλπιζε ότι ο γιος του θα βελτιωνόταν.

«Τώρα η ζωή έχει αλλάξει.Ξύπνησα σήμερα στις 5 το πρωί και δεν ήξερα τι να κάνω. Πήγα στον κήπο για να ποτίσω τα λουλούδια. Τις τελευταίες νύχτες έχω κοιμηθεί στο δωμάτιο του Ιgnazio, ακόμα κι αν έχει φύγει, να είμαι κοντά του» ήταν τα συγκινητικά λόγια του πατέρα του.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top