ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Πρώτα γκολ και πρώτο τρίποντο για την ΑΕΛ! – Με δέκα η ΕΝΠ έμεινε από δυνάμεις

Πρώτα γκολ και πρώτο τρίποντο για την ΑΕΛ! – Με δέκα η ΕΝΠ έμεινε από δυνάμεις

Χωρίς να εντυπωσιάσει, αλλά έχοντας ουσία στο παιχνίδι της, η ΑΕΛ κέρδισε με 2-0 την ΕΝΠ στο Τσίρειο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής και πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα, ανεβαίνοντας στους τέσσερις βαθμούς.

Περισσότερα σε λίγο…

Α΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Οι «βυσσινί» μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και «πατούσαν» καλύτερα από την ΑΕΛ, όντας ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις και είχαν μία πολύ καλή στιγμή στο 7΄ με τον Στεπάνιακ, ο οποίος απέναντι από τον Βοζίνια αλλά από πλάγια θέση, δεν σημάδεψε σωστά, ενώ είχαν και μία πολύ καλή προϋπόθεση με τον Ριέρα στο 8΄.

Μετά το πρώτο τέταρτο και μέχρι το ημίωρο, η ΑΕΛ ανέβασε στροφές, κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα και προσπάθησε να βάλει πίεση στον αντίπαλο, αλλά δυσκολευόταν να φτιάξει ευκαιρίες.

Είχε όμως μία πολύ καλή φάση στο 18΄ με τα σουτ των Γκαζαριάν και Αβραάμ, τα οποία εξουδετέρωσε ο Κλέιμαν και 1-2 προϋποθέσεις.

Μετά το 30΄, η ΕΝΠ ανέβασε ξανά ταχύτητα και είχε μία καλή στιγμή με τον Κυριάκου στο 32΄ και τρία άστοχα σουτ από τους Ουντόζι, Βαρέλα και Βαλλιάνο, ενώ η ΑΕΛ στα τελευταία λεπτά έβαλε ξανά πίεση, αλλά χωρίς να μπορεί να γίνει απειλητική στις 1-2 προϋποθέσεις που δημιούργησε.

Β΄ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Στην επανάληψη, η ΑΕΛ μπήκε πιο αποφασιστικά και στο 48΄ κέρδισε πέναλτι για χέρι του Ουντόζι στην περιοχή, με τον παίκτη της ΕΝΠ να αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μία φάση πάντως που θα συζητηθεί.

Το πέναλτι το εκτέλεσε εύστοχα στο 50΄ ο Κάρλος και έβαλε την ΑΕΛ μπροστά στο σκορ.

Στο 55΄ οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 1-1, όταν ο Βαρέλα με θαυμάσια εκτέλεση φάουλ βρήκε το δοκάρι και πέντε λεπτά αργότερα, ο Αβραάμ με καταπληκτικό σουτ, έγραψε το 2-0 και έδωσε… «μαξιλάρι ασφαλείας» στην ομάδα του!

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΛ διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα της, ελέγχοντας το ρυθμό και έχοντας την κατοχή μπάλας και θα μπορούσε στο 82΄ να κάνει το 3-0 με την κεφαλιά του Ντόσα Τζούνιορ και να βάλει το… «κερασάκι στην τούρτα» της πρώτης νίκης της στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι «βυσσινί» προσπάθησαν να αντιδράσουν, είχαν 1-2 καλές προϋποθέσεις για να μειώσουν στο σκορ, αλλά παίζοντας για σχεδόν ολόκληρο το Β΄ ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, το έργο τους έγινε εξαιρετικά δύσκολο και όσο περνούσε ο χρόνος, έμεναν από δυνάμεις…

Κόκκινες: / Ουντόζι (δύο κίτρινες στο 43΄ και 48΄)

Κίτρινες: 34΄ Γκαστανιάγα, 53΄ Ζντραβκόφσκι / –

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΛ (Κέρκεζ): Βοζίνια, Ν. Τεϊσέιρα, Τζούνιορ, Α. Τεϊσέιρα, Γουίλερ, Ζντραβκόφσκι, Γκαστανιάγα, Γκαζαριάν (85΄ Παντελή), Κάρλος (76΄ Χουράδο), Τόρες (79΄ Γερολέμου), Αβραάμ.

ΕΝΠ (Κοσμά): Κλέιμαν, Μιτρέφσκι, Βαλλιάνος, Κυριάκου, Μαϊσουράτζε, Σπόλιαριτς, Αμπαρτζουμιάν, Βαρέλα (66΄ Ρουσιάς), Στεπάνιακ, Ριέρα (66΄ Θεοδώρου), Ουντόζι.

Διαιτητής: Θεουλή Χρυσοβαλάντης
Α΄ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος
Β΄ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γιώργος
4ος Διαιτητής: Δημητρίου Βασίλης
Παρατηρητής Διαιτησίας: Γεωργίου Ανδρέας

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μεγάλο Σάββατο: Το τέλος των Παθών – Τα μεσάνυχτα η Ανάσταση του Κυρίου

Άγιος Φως: Θαύμα ή τελετή - Θεολόγος εξηγεί στο «Τ»

Σε «έξαρση» ο παρβοϊός πανευρωπαϊκά: Πρέπει να ανησυχούμε; Τι είναι και ποια τα συμπτώματα - Απαντά στο «Τ» ο Δρ. Καραγιάννης

Ήρθε Πάσχα, κατεβαίνω… χωριό – Ψήνουν σούβλες και παίζουν παραδοσιακά παιχνίδια – Δείτε εκδηλώσεις σε όλη την Κύπρο

Η σκηνή της Ανάστασης του «Ιησού από τη Ναζαρέτ» που κόπηκε στο μοντάζ - Η εξήγηση του Φράνκο Τζεφιρέλι - Δείτε βίντεο

Φειδίας Παναγιώτου: Το βίντεο με τον ιερέα πατέρα του να φέρνει το μήνυμα της Πρώτης Ανάστασης – Το στοίχημα για το «εκατοστάρι»



ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

ΥΠΕΞ: «Αταλάντευτα μέσα στο πλαίσιο του ΣΑ ΟΗΕ για το Κυπριακό»

Την αταλάντευτη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας για λύση που θα κινείται απολύτως μέσα στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα και με πεδίο εκκίνησης των συνομιλιών το σημείο ωρίμανσης στο Κρανς Μοντανά, υπογράμμισε ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Κόμπος, σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ που δημοσιεύτηκε την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top