ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκλητικότατος ο Ερντογάν - Ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας» περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Προκλητικότατος ο Ερντογάν - Ο χάρτης της «Γαλάζιας Πατρίδας» περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Ευθεία πρόκληση από τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος όχι μόνο επανέφερε τη θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας», αλλά πόζαρε και μπροστά από τον χάρτη των τουρκικών διεκδικήσεων.

Ο εν λόγω χάρτης αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τελετής ορκωμοσίας στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας η θεωρία της «Γαλάζιας Πατρίδας» την οποία έχουν αναφέρει Τούρκοι αξιωματικοί χωρίς ωστόσο να διευκρινίζουν την έκτασή της.

Στην τελετή συμμετείχε και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, και η αποκάλυψη έγινε μέσα από φωτογραφία που δημοσίευσε η τουρκική προεδρία στην ιστοσελίδα της στην οποία εμφανίζεται ο Ερντογάν να υπογράφει το βιβλίο επισκεπτών της σχολής έχοντας στο φόντο χάρτη που γράφει «Γαλάζια Πατρίδα έκταση 462.000 χιλιομέτρων».

Ο χάρτης περιλαμβάνει το μισό Αιγαίο, θαλάσσιες περιοχές γύρω από την Λήμνο, τη Λέσβο, τη Χίο μέχρι και ανατολικά της Κρήτης, σύμφωνα με τα όρια της λεγόμενης «Γαλάζιας Πατρίδας» που αποκαλύφθηκαν πρώτη φορά.

Η «Γαλάζια Πατρίδα» το δόγμα, το οποίο παρουσιάζεται εδώ και περίπου δύο χρόνια και κάνει λόγο για «θαλάσσια σύνορα» της Τουρκίας, δεν είχε παρουσιαστεί ποτέ ξανά με γεωγραφικά όρια.

Θυμίζουμε ότι ο Ερντογάν σε ομιλία του το βράδυ της Κυριακής (1/9) σε δείπνο που διοργάνωσε η επαρχιακή επιτροπή του κόμματός του στην Κόνια (Ικόνιο), προκάλεσε εκ νέου με τις δηλώσεις του που αφορούσαν την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top