ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σύμβολο ελπίδας και φάρος επιστροφής για τους Μορφίτες ο Άγιος Μάμας

Σύμβολο ελπίδας και φάρος επιστροφής για τους Μορφίτες ο Άγιος Μάμας

Σύμβολο ελπίδας και φάρος επιστροφής αποτελεί για τους Μορφίτες, ο Πολιούχος και προστάτης της πόλης Άγιος Μάμας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου Βίκτωρας Χατζηαβραάμ, μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μάμαντος στην κατεχόμενη Μόρφου.

Σήμερα, είπε, όπως και τα τελευταία 45 χρόνια εορτάζουμε τον Άγιο Μάμα με ανάμεικτα συναισθήματα - από τη μια, φέρνοντας στο νου μας τις αναμνήσεις από ανάλογους εορτασμούς πριν από την τουρκική εισβολή, νοιώθουμε συγκίνηση και γεμίζουμε με νοσταλγία για τις μέρες εκείνες που χαράχτηκαν ανεξίτηλα στις παιδικές μας ψυχές.

Από την άλλη, συνέχισε, δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι η Μόρφου και ο Άγιος Μάμας εδώ και 45 χρόνια τελούν υπό τουρκική κατοχή. Μας λυπεί το γεγονός, σημείωσε, ότι έχουμε μόνο μια φορά το χρόνο να λειτουργηθούμε στην εκκλησία μας και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα υπάρξουν οι συνθήκες και οι πολυαναμενόμενες εξελίξεις για να επιστρέψουμε στην κατεχόμενη γη μας και να κτυπά η καμπάνα του Αγίου Μάμαντα κάθε Κυριακή.

Ο Εσπερινός και η θεία λειτουργία που πραγματοποιούνται στην κατεχόμενη Μόρφου τα τελευταία χρόνια σε κλίμα βαθύτατης συγκίνησης και εκκλησιαστικής μεγαλοπρέπειας, είπε ο κ. Χατζηαβραάμ, αποτελούν σύνδεσμο με το παρελθόν, κρατούν τους Μορφίτες ενωμένους και δίνουν την ευκαιρία στις νεότερες γενιές να γνωρίσουν τη λεμονανθούσα πόλη μας.

Αρκετοί Μορφίτες, παρέστησαν χθες και σήμερα στον πανηγυρικό εσπερινό στον κατεχόμενο Άγιο Μάμα, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πολιούχο Άγιο της πόλης τους και να προσευχηθούν όλοι μαζί για την πολυπόθητη επιστροφή στην κατεχόμενη γη.

«Ελπίζω και εύχομαι αυτή να είναι η τελευταία χρονιά για την οποία χρειάζεται να δοθεί άδεια από τις κατοχικές αρχές για να λειτουργήσει η εκκλησία μας. Ευελπιστούμε ότι του χρόνου, ελεύθεροι πια, θα ξεκινήσουν από νωρίς οι εορτασμοί για να τιμήσουμε με μεγαλοπρέπεια τον μεγαλομάρτυρα Άγιο Μάμα και όλοι οι πιστοί θα μπορούν ανενόχλητοι να προσέρχονται στην εκκλησία για να προσευχηθούν και να ανάψουν ένα κερί στην χάρη του Αγίου», είπε ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Μόρφου.

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top