ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Παπαδόπουλος: Το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για διαπραγματεύσεις

Ν. Παπαδόπουλος: Το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για διαπραγματεύσεις

 

Δηλώσεις παραχώρησε με τα το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου, ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, όπου αναφέρθηκε στο πλαίσιο Γκουτέρες και πως αυτό δεν περιέχει καμία τούρκικη παραχώρηση στα σημαντικά θέματα.

 

Το πλαίσιο Γκουτέρες δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για διαπραγματεύσεις δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, «είχαμε μια ενημέρωση σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις επαφές, εμείς είχαμε την ευκαιρία να επαναλάβουμε για ακόμη μια φορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πως συμφωνούμε με την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, διαφωνούμε όμως με το πλαίσιο Γκουτέρες ότι μπορεί να αποτελέσει την βάση γι αυτές τις διαπραγματεύσεις. Και θα αναμένουμε φυσικά να δούμε την συμφωνία των όρων αναφοράς για το πώς θα σχολιάσουμε τα επόμενα βήματα», είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σε ερώτηση τι ακριβώς από το πλαίσιο Γκουτέρες θα μπει στους όρους αναφοράς, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ ανέφερε πως πρόκειται για μια πολύ καλή ερώτηση

«Η δική μας ανησυχία, την οποία επαναλάβαμε σήμερα είναι ότι το πλαίσιο δυστυχώς που θα αποτελέσει την βάση για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, θα είναι αυτό που περιλαμβάνεται στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα του Σεπτεμβρίου του 2017. Μια έκθεση - που υπενθυμίζεται - είναι καθόλα αρνητική για την δική μας πλευρά καθώς περιλαμβάνει μόνο τις δικές μας υποχωρήσεις και καμία από τις σημαντικότερες υποχωρήσεις που θα έπρεπε να περιλαμβάνει ένα έγγραφο αναφοράς για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που έχουν σχέση με αυτά που θα δώσει η Τουρκία», σημείωσε.

Καμία αναφορά στο εδαφικό, είπε, καμία αναφορά σε χάρτες, καμία αναφορά στον στρατό, αρνητικές αναφορές για τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα που θέλει να έχει η Τουρκία. Επομένως, ανέφερε, αν αυτή θα είναι η βάση των διαπραγματεύσεων ξεκινάμε με μια πάρα πολύ αρνητική βάση αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Ερωτηθείς για τα ζητήματα που παραμένουν ανοικτά και δεν καταλήγει η προσπάθεια της κ. Λουτ, ο κ. Παπαδόπουλος προέτρεψε «να αναμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το ακριβές κείμενο των όρων αναφοράς πριν να σχολιάσουμε».

Εμείς επαναλαμβάνουμε, τόνισε, «τον κίνδυνο που έχουμε ήδη επισημάνει ότι εάν το πλαίσιο Γκουτέρες θα είναι αυτό που περιλαμβάνεται στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα του Σεπτεμβρίου του 2017 που μέχρι στιγμής είναι το μόνο κείμενο που έχουμε μπροστά μας, τότε αντιλαμβάνεστε ξεκινάμε με μια πάρα πολύ αρνητική αρχική αναφορά».

Σε άλλη ερώτηση είπε πως δεν επιθυμεί να μιλήσει για χρονικό ορίζοντα συνομολόγησης των όρων αναφοράς. «Αντιλαμβάνεστε θα είναι αντικείμενο των συζητήσεων που θα ακολουθήσουν. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκαμε σήμερα κάποιες σχετικές αναφορές για το χρονοδιάγραμμα που έχουμε μπροστά μας αλλά νομίζω αυτό είναι καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο», πρόσθεσε.

Από ΚΥΠΕ

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top