ΕΛΛΑΔΑ – ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Ζάκυνθο – Επιχειρούν δυνάμεις πυρόσβεσης

ΕΛΛΑΔΑ – ΠΥΡΚΑΓΙΑ: Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Ζάκυνθο – Επιχειρούν δυνάμεις πυρόσβεσης

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε, την Παρασκευή 06/09, σε δασική έκταση, στα Λαγκαδάκια, στην περιοχή παλιό χωριό, της Ζακύνθου.

 Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων Νήσων, Ανδρέας Ρίζος, η φωτιά βρίσκεται αυτή την ώρα υπό ύφεση, ενώ η μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής σε συνεργασία με τις εναέριες δυνάμεις καταφέραν να σβήσουν τις εστίες τις.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου βρίσκεται σε επιφυλακή σε όλο το νομό, ενώ για την κατάσβεση της φωτιάς, που στο πέρασμά της κατάφερε να κάψει περισσότερα από 100 στρέμματα δασικής έκτασης, χρησιμοποιήθηκαν, μεταξύ άλλων, επτά υδροφόρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ από αέρος συνέδραμαν, δύο πετζετέλ, τρία καναντέρ και ένα ελικόπτερο της πυροσβεστικής.

Όπως σημείωσε ο κ. Ρίζος, «προληπτικά ζητήθηκε και η συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Πάτρα».

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Αν μπορούσα θα έκανα αύριο πρωί αίτηση για να μπει η Κύπρος στο ΝΑΤΟ»

Σε μία από τις κρισιμότερες συγκυρίες για την Ανατολική Μεσόγειο, όπου Ελλάδα και Κύπρος καλούνται να αντιμετωπίσουν προκλήσεις που θέτει η Τουρκία του Ερντογάν για να ασκήσουν κυριαρχικά δικαιώματα όπως η χάραξη ΑΟΖ και η κατασκευή του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης, ο Νίκος Χριστοδουλίδης απαντά σε ερωτήσεις εφ’ όλης της ύλης από την Έμη Λιβανίου και τον Τέρενς Κουίκ.