ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αθωώθηκαν όλοι για τον θάνατο της γυναίκας που καταπλακώθηκε από γερανό

ΛΑΡΝΑΚΑ: Αθωώθηκαν όλοι για τον θάνατο της γυναίκας που καταπλακώθηκε από γερανό

Όλοι οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση, απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν σχετικά με τον τραγικό θάνατο που βρήκε γυναίκα στις Φοινικούδες, τον Οκτώβριο του 2012, όταν έπεσε πάνω της γερανός.

Επιμέλεια: Μαρινέλλα Παναγιώτου

Στο κατηγορητήριο συμπεριλήφθηκαν 5 πρόσωπα, τρία φυσικά και δύο εταιρείες.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, απάλλαξε και τα 5 πρόσωπα από την εκ πρώτης όψεως υπόθεση, αφού έκρινε ότι από το σύνολο της μαρτυρίας που παρουσιάστηκε ενώπιόν του, δεν δικαιολογείται κλήση τους σε απολογία.

Στην απόφασή του το δικαστήριο σημείωσε ότι δεν πληρούνται κανένα από τα συστατικά στοιχεία των αδικημάτων και ούτε αποδεικνύονται οι λεπτομέρειές τους. Μάλιστα, γίνεται λόγος και για κενά και αντιφάσεις που εντοπίστηκαν στην μαρτυρία της Κατηγορούσας Αρχής. 

To 2017, με απόφαση επίσης του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, αθωώθηκε και ο χειριστής του Γερανού, ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες που αφορούσαν την πρόκληση θανάτου λόγω απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης, παράλειψη καθηκόντων προσώπων που είναι υπεύθυνα για επικίνδυνα πράγματα, αμελείς πράξεις που προκαλούν σωματική βλάβη και βαριάς σωματικής βλάβης.  

Στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφερόταν ότι ο χειριστής κατηγορήθηκε πως στις 10 Οκτωβρίου του 2012, λόγω επικίνδυνης πράξης που δεν ανάγεται σε υπαίτιο αμέλεια, χωρίς πρόθεση, δεν απασφάλισε πλήρως τον γερανό, προκάλεσε την πτώση του, με αποτέλεσμα να επέλθει ο θάνατος στην Βρετανίδα Christine M. Coleman και ο τραυματισμός τριών άλλων ατόμων.

Το Δικαστήριο, όπως και την δεύτερη φορά, μετά από πολύχρονη ακροαματική διαδικασία αποφάνθηκε ότι η Κατηγορούσα Αρχή απέτυχε να αποδείξει την υπόθεση της εναντίον του κατηγορουμένου, αφού «δεν υπάρχει ούτε ίχνος μαρτυρίας» ότι ο χειριστής «δεν έλαβε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες για να απασφαλίσει το γερανό ώστε να περιστρέφεται με τη φορά του ανέμου. Το ότι ήταν ο τελευταίος χειριστής (του γερανού) δεν αποδεικνύει από μόνο του και μάλιστα σε ποινική υπόθεση, που θα πρέπει να είναι πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας ότι παρέλειψε να πάρει τις αναγκαίες προφυλάξεις, που είχαν σαν αποτέλεσμα τη πτώση του γερανού».  

Σημειώνεται ότι από το τραγικό ατύχημα, έχασε τη ζωή της η 67χρονη τότε Βρετανή, Christine M. Coleman που επέβαινε σε όχημα, τραυματίστηκε επίσης ο σύζυγός της που ήταν ο οδηγός, ενώ προκλήθηκαν και εκτεταμένες υλικές ζημιές σε οχήματα που ήταν σταθμευμένα στον παραλιακό δρόμο των Φοινικούδων την μοιραία ημέρα.

Τους τρεις πρώτους κατηγορούμενους (DEZO CONSTRUCTIONS & DEVELOPERS LTD, Κυρ. Παναγή, Ανδρ. Νικολεττή) εκπροσώπησαν οι κ. Αντώνης Δημητρίου και η κα Χρ. Χριστοφή για το δικηγορικό γραφείο Δημητρίου & Δημητρίου ΔΕΠΕ, ενώ τους κατηγορούμενους 4 και 5 (TC TOWERS CRANES LTD και Π. Σταγάκης) ο Ε.Κ. Ευσταθίου και κα Θ. Παπαχαραλάμπους.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top