ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Αποκάλυψη Κόντη: «Θα ερχόμουν να υπογράψω στην Ομόνοια – Δεν τρελαινόμουν, αλλά…» – Τι είπε για το δάσκαλο Ιβάν

Αποκάλυψη Κόντη: «Θα ερχόμουν να υπογράψω στην Ομόνοια – Δεν τρελαινόμουν, αλλά…» – Τι είπε για το δάσκαλο Ιβάν

Αποκαλυπτική συνέντευξη στην ελλαδική ιστοσελίδα sport24.gr, παραχώρησε ο Ελλαδίτης προπονητής, Χρήστος Κόντης, ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη θητεία του στον ΑΠΟΕΛ, στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αποκάλυψε ότι είχε πρόταση και από την Ομόνοια.

Παραθέτουμε τα συγκεκριμένα αποσπάσματα:

«Όπως υποστηρίζει ο Κόντης, από την ΑΕΚ δεν έφυγε και με τον καλύτερο τρόπο. Ο ερχομός του Λορένθο Σέρα Φερέρ έφερε ανακατατάξεις στο ρόστερ, με τον έμπειρο στόπερ να μην υπολογίζεται για τη σεζόν 2006/07 και να τίθεται εκτός ομάδας.

«Μου είπε ό,τι χειρότερο μπορούσε να μου πει ένας προπονητής. Δικαιολόγησε την απόφαση του λέγοντας μου πως δεν είμαι δυνατός αθλητικά. Δηλαδή, το μόνο κομμάτι που ήμουν πραγματικά πάρα πολύ καλός. Δεν με πείραξε η κουβέντα του, αλλά ήταν ξεκάθαρο πως δεν με ήθελε στην ομάδα.

Μου είπε πως δεν κάνω καλά εργομετρικά τεστ κι η πραγματικότητα ήταν πως κάθε χρόνο ήμουν από τους καλύτερους. Ουσιαστικά, ένιωσα να με κοροϊδεύει. Δεν υπήρχε μέλλον στην ΑΕΚ, οπότε αποφάσισα να φύγω.

Τότε, προέκυψε μία πρόταση από την Ομόνοια και, όπως αποκαλύπτει, ήταν πολύ κοντά στο να υπογράψει συμβόλαιο, παρά το γεγονός πως δεν ήταν πολύ ζεστός για τη συγκεκριμένη επιλογή.

«Δεν τρελαινόμουν, αλλά εκείνη την στιγμή δεν είχα καλύτερες προτάσεις στα χέρια μου. Την επόμενη ημέρα θα ταξίδευα στην Κύπρο για να υπογράψω. Όμως, το προηγούμενο βράδυ με πήρε τηλέφωνο ο Μαρίνος Ουζουνίδης και μου είπε πως με θέλει στο ΑΠΟΕΛ. Το σκέφτηκα λίγο, έβαλα κάτω τα πράγματα κι αποφάσισα να αποδεχθώ την πρόταση του. Η αλήθεια είναι πως πέρασα μία εξαιρετική πενταετία στο ΑΠΟΕΛ.

Κάναμε τεράστιες επιτυχίες, ξανάνιωσα ως ποδοσφαιριστής και έλαβα μεγάλη αγάπη από τον κόσμο. Ήταν από τις πιο σημαντικές αποφάσεις που πήρα στη ζωή μου. Σκεφτόμουν κι εγώ αυτό που λένε οι περισσότεροι για το χαμηλό επίπεδο του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Όμως, η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Έχει ωραία γήπεδα, καλούς αγωνιστικούς χώρους, την ώρα που στην Ελλάδα τα περισσότερα ήταν χωράφια. Οι φίλαθλοι και των δύο ομάδων πήγαιναν μαζί στο γήπεδο και γενικότερα υπήρχε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Στο ΑΠΟΕΛ συνεργάστηκε για πέντε χρόνια με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Τα τρία ως ποδοσφαιριστής και τα δύο ως μέλος του τεχνικού τιμ. Ο Σέρβος τεχνικός είχε πέρασμα κι από την Ελλάδα, το οποίο δεν ήταν και ιδιαίτερα επιτυχημένο.

«Στην Ελλάδα, ο Γιοβάνοβιτς δούλεψε σε ομάδες όπως ο Ηρακλής και η Νίκη Βόλου που είχαν ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Δεν μπορούσε να δείξει πλήρως τις δυνατότητές του. Δεν του δόθηκε, άλλωστε, η ευκαιρία για μία μεγαλύτερη ομάδα. Αντίθετα, στο ΑΠΟΕΛ έκανε απίστευτα πράγματα. Κατάφερε να μας δώσει κάποια στοιχεία που μας έλειπαν ως παίκτες.

Μας έδωσε αυτοπεποίθηση, μας έκανε να γουστάρουμε την προπόνηση και προσωπικά τον θεωρώ τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του κυπριακού ποδοσφαίρου. Είναι πραγματικός δάσκαλος. Για εμένα, είναι κάτι παραπάνω από φίλος. Είναι αδερφός και πατέρας μου. Τον έζησα 11 χρόνια. Τα πέντε ως παίκτης και τα έξι ως συνεργάτης σε ΑΠΟΕΛ και Αλ Νασρ. Ζήσαμε τρομερές στιγμές», ανέφερε ο άλλοτε άσος των «γαλαζοκιτρίνων» της Λευκωσίας.

Διαβάστε Περισσότερα στο: Themasports.com

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επικίνδυνα έθιμα του Πάσχα – Πώς μπορούμε να προστατευθούμε; - Οι ενέργειες για πρόληψη από την Αστυνομία

Από πυρκαγιά σε πυρκαγιά έτρεχε η Πυροσβεστική - Το επιχειρησιακό πλάνο ενόψει καλοκαιριού

Έπιασε «λαυράκι» η ΥΚΑΝ - Συγκάτοικοι έκρυβαν ναρκωτικά μέσα στα δωμάτιά τους

Απάτη στη Λεμεσό: Παρίστανε τον συνεργάτη ιδιοκτητών διαμερισμάτων - Χειροπέδες σε 34χρονο

Στιγμές τρόμου για 23χρονη: Αδέλφια την απείλησαν, την απήγαγαν και την τραυμάτισαν με μαχαίρι – Πρώην συμβίος της ο ένας

Eurovision 2024: Η Silia Kapsis έκανε την πρώτη της πρόβα με το «Liar»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Μπαράζ συλλήψεων – Χειροπέδες σε ακόμη ένα πρόσωπο – Εννέα το σύνολο

Στη σύλληψη ακόμη ενός προσώπου προχώρησε η Αστυνομία, αναφορικά με την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη, ανεβάζοντας το σύνολο των προσώπων στα εννέα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top