ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διαψεύδουν οι εκπαιδευτικοί το περιστατικό με τον σταυρό - Επιμένει το κόμμα

ΛΕΥΚΩΣΙΑ: Διαψεύδουν οι εκπαιδευτικοί το περιστατικό με τον σταυρό - Επιμένει το κόμμα

Διέψευσε την αναφορά του βουλευτή Χρίστου Χρίστου πως διευθύντρια ζήτησε από μαθήτρια να αφαιρέσει τον βαπτιστικό της σταυρό, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους σε τοποθέτησή του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, το πρωί της Πέμπτης 12/09.

Ο κύριος Χαραλάμπους, μιλώντας στην ενημερωτική εκπομπή «Πρωινό Δρομολόγιο» κινήθηκε στα ίδια μήκη κύματος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Τετάρτης 11/09, όπου διέψευδε το εν λόγω περιστατικό.

Ακόμη ο κύριος Χαραλάμπους εξήγησε πως υπάρχουν εγκύκλιοι του Υπουργείου Παιδείας, όπου αναφέρουν ξεκάθαρα πως τα παιδιά δεν πρέπει να φοράνε αντικείμενα τα οποία κρέμονται,  είτε είναι αλυσίδες στον λαιμό τους, είτε βραχιολάκια, που μπορεί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ή της γυμναστικής να τραβηχθούν και να έχουν ως αποτέλεσμα των τραυματισμό των μικρών παιδιών.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, αναφέρει πως το Διοικητικό Συμβούλιο του σώματος που υπηρετεί, συνεδριάζει την Πέμπτη 12/09 για τα όσα καταλογίζονται εις βάρος των εκπαιδευτικών.

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΕΔ, έγραψε στη δημοσίευσή του:

«Θεωρώ πως είναι πολύ λανθασμένος ο τρόπος που βουλευτής μετέφερε σήμερα στη Βουλή τέτοια αβάσιμη καταγγελία, χωρίς να τη διερευνήσει ή να τη διασταυρώσει. Μια καταγγελία η οποία διαστρεβλώνει εντελώς την πραγματικότητα για το θέμα, το οποίο στην ουσία δεν έγινε ποτέ.

ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΟΥΝ ΜΕ ΤΗ ΜΑΝΤΙΛΑ.

Η διεύθυνση του σχολείου ούτε αφαίρεσε σταυρό (είτε μια είτε δύο φορες) ούτε απείλησε με τιμωρία μικρό παιδί. Το μόνο που έκανε, ως όφειλε, σύμφωνα με τις εγκυκλίους του ΥΠΠ, ήταν να υπενθυμίζει τις πρώτες μέρες σε όλα τα παιδιά με ευγένεια, ότι καλό θα ήταν να αποφεύγουν να φορούν πράγματα που κρέμονται (αλυσίδες στον λαιμό, σχοινακια, βραχιολάκια, σκουλαρίκια που κρέμονται κλπ), ειδικά τις μέρες που έχουν γυμναστική και παίζουν, ΓΙΑ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΟΥΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.

Σημειώστε ότι στο σχολείο δεν σημειώθηκε κάποιο περιστατικό με κάποιο συγκεκριμένο παιδί ούτε και έγινε κάποια καταγγελία.

ΟΛΑ ΟΣΑ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΟΕΔ ΜΕ ΤΗ ΜΕΓΙΣΤΗ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΌΤΗΤΑ.»¨

Από την πλευρά του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Γεάδης Γεάδη, σε δηλώσεις του στο ThemaOnline, ανέφερε πως το περιστατικό έλαβε χώρα σε σχολείο της Λευκωσίας και πως η καταγγελία έγινε από συγγενικό πρόσωπο του παιδιού, που δέχθηκε την παρατήρηση από τη διεύθυνση, εμμένοντας στη δήλωση του Προέδρου του κόμματος, για το εν λόγω περιστατικό.

Υπενθυμίζουμε πως ο Πρόεδρος του Εθνικού Λαϊκού Μετώπου, Χρίστος Χρίστου, σε δήλωση του στη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη 11/09, προέβη σε καταγγελία εις βάρος διευθύντριας σχολείου, όπου ανέφερε πως αφαίρεσε από μαθήτρια τον βαπτιστικό της σταυρό που φορούσε στο χέρι της.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top