ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Πατέρας 14χρονου Στυλιανού – «Αν με κατηγορείτε για τη φτώχεια μου, τότε βάλτε με φυλακή»

ΚΥΠΡΟΣ: Πατέρας 14χρονου Στυλιανού – «Αν με κατηγορείτε για τη φτώχεια μου, τότε βάλτε με φυλακή»

Τοποθετήθηκε δημοσίως ο πατέρας του 14χρονου Στυλιανού, απαντώντας σε όλα αυτά που λέγονται για το πρόσωπό του όσον αφορά τον θάνατο του παιδιού του και μάλιστα ρίχνει ευθύνες στο Γραφείο Ευημερίας.

Μέσω του «Φιλελεύθερου» τοποθετήθηκε ο πατέρας του 14χρονου Στυλιανού - ο θάνατος του οποίου συγκλόνισε και ταρακούνησε την κυπριακή κοινωνία - δίνοντας τις δικές του εξηγήσεις για όλα όσα λέχθηκαν για το πρόσωπό του. Όπως σημειώνεται οι τοποθετήσεις του δόθηκαν γραπτώς και στην παρουσία δικηγόρου.

«Ναι, έχω καταδικαστεί, με παραδοχή μου, ότι χαστούκισα τον γιο μου όταν ήταν 8 χρονών. Δεν με κατήγγειλε κάποιος για τούτο, αλλά εκείνη τη μέρα ο Στυλιανός κρύφτηκε και ειδοποιήσαμε την Αστυνομία να τον βρει. Αναφέραμε το τι έγινε και γι’ αυτό με κατηγόρησαν και παραδέχτηκα αμέσως. Ποιος δεν έδωσε ποτέ έναν μπάτσο στο παιδί του, όταν έκανε κάτι σοβαρό; Ο Στυλιανός ήταν πολύ ζωηρό μωρό και από την Α’ μέχρι τη Γ’ τάξη του Δημοτικού είχε και συνοδό, αλλά πάλι έφευγε συνεχώς από το σχολείο. Γι’ αυτό και είχε φάκελο στο Γραφείο Ευημερίας ο Στυλιανός μου» ήταν η αρχική τοποθέτηση.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με τη γυναίκα μου είχαμε προβλήματα και, ναι, τσακωνόμαστε λόγω των οικονομικών μας προβλημάτων. Τον Μάιο φέτος έφυγε από το σπίτι και η επικοινωνία της με τα μωρά ήταν αραιή. Τελικά μάθαμε ότι τον Αύγουστο βρισκόταν στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας και πήγα να τη δω. Όταν βγήκε, δεν επέστρεψε στο σπίτι».

Όσον αφορά τα παιδιά του είπε: «Έμεινα μόνος μου με τα μωρά και, σαν οικογένεια, βοηθούσαμε όλοι και στις δουλειές και στο φαγητό και στη μάντρα. Τα μωρά με αγαπούν πολύ και τα αγαπώ. Προσπαθούσα για το καλύτερο».

«Ποτέ δεν έδιωξα λειτουργούς, γιατί ποτέ δεν ήλθαν σπίτι μας, ούτε και κτύπησα οποιονδήποτε» υπογράμμισε ενώ υποστήριξε επίσης: «Ψέματα ότι το Γραφείο Ευημερίας θέλησε ποτέ να μου πάρει τα παιδιά. Κανένας λειτουργός δεν επικοινώνησε ποτέ μαζί μου και να μου αναφέρει κάτι τέτοιο. Από πότε η φτώχεια είναι έγκλημα; Ντροπή είναι να ζητιανεύεις».

«Είμαστε φτωχοί και όχι ζητιάνοι» είπε. «Έχω τη φάρμα του αδελφού μου με ζώα και προσπαθώ να βγάζω τα έξοδά μας. Όμως, όταν είσαι μόνος σου με τρία μωρά, δεν έχεις χρόνο να σάζεις τα παιδιά και τη δουλειά. Έκαμνα και διάφορα κουτσοδούλια. Τα μωρά ήταν πάντα μαζί μου και στη μάντρα. Αγαπούν τα ζώα και με βοηθούσαν» συμπλήρωσε.

Σημείωσε ότι: «Ποτέ δεν τέθηκε θέμα να μας πάρει τα παιδιά το Γραφείο Ευημερίας, αφού ποτέ δεν ήρθαν να μας δουν. Τον τελευταίο καιρό πήραν δύο φορές τηλέφωνο μόνο, αν όλα είναι καλά. Και όταν έφυγε ο Στυλιανός μου δεν μου πήραν τα παιδιά, απλά τα παιδιά είναι σε σπίτι προστασίας του κράτους, με τη θέλησή μου, για ψυχολογική τους στήριξη».

Για αυτό που λέχθηκε ότι έσφαξε το αγαπημένο αρνί του Στυλιανού, σχολίασε: «Ποτέ δεν έσφαξα το αγαπημένο του αρνί ή κανένα αρνί για να τον τιμωρήσω. Ήταν πολλά καλό μωρό ο Στυλιανός μου».

«Αν με κατηγορείτε για τη φτώχεια μου, τότε βάλτε με φυλακή. Τα παιδιά μου είναι πάνω από τη ζωή μου και τα λατρεύω. Θέλω να επιστρέψουν στο σπίτι μας και το μόνο που θα ήθελα είναι να έχω μια δουλειά να τα ζήσω με αξιοπρέπεια» σημείωσε ακόμη.

Τα πιο πάνω είναι από τις σημαντικότερες αναφορές του πατέρα του 14χρονου Στυλιανού στην εφημερίδα 'Φιλελεύθερος', ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να διαβάστετε στον έντυπο τύπο. 

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top