ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΙΟΛΗΣ: Η Πρόξενος της Κύπρου στην Αυστραλία μιλά στο ThemaOnline - Στο πλευρό του χαροκαμένου πατέρα της η ομογένεια

ΘΑΝΑΤΟΣ ΙΟΛΗΣ: Η Πρόξενος της Κύπρου στην Αυστραλία μιλά στο ThemaOnline - Στο πλευρό του χαροκαμένου πατέρα της η ομογένεια

Σε επαφή με τον χαροκαμένο πατέρα της Ιόλης που εντοπίστηκε νεκρή σε πάρκο της πόλης Brisbane της Αυστραλίας, την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019, βρίσκεται η Ύπατη Αρμοστεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, στην Καμπέρα.

Της Χριστιάνας Τσάγγαρη

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Πρόξενος Μάρθα Μαυρομάττη, ανέφερε ότι το προξενείο είναι σε επαφή με τις Αστυνομικές Αρχές της Αυστραλίας και καθημερινώς επικοινωνεί και στηρίζει τον πατέρα της 26χρονης Ιόλης. Μέχρι στιγμής όπως είπε δεν υπάρχουν εξελίξεις στην υπό διερεύνηση υπόθεση. 

Η κηδεία της 26χρονης έγινε την περασμένη Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Mt Gravatt και ετάφη στο κοιμητήριο του Mt Gravatt.

Αντιπροσωπεία του Προξενείου παρεβρέθηκε στην νεκρώσιμη τελετή. 

Η Ιόλη ζούσε με τον πατέρα της, Μιχάλη Χατζηλύρα στην Αυστραλία, όπου γεννήθηκε. Αρκετά χρόνια είχαν ζήσει στη Λευκωσία και είχαν επιστρέψει πίσω όπου συνέχισαν τη ζωή τους. 

Η 26χρονη ήταν ορφανή από μητέρα. Την έχασε από καρκίνο. 

Ο κύριος Χατζηλύρας είναι γνωστός στην Κυπριακή Κοινότητα της Αυστραλίας, ενεργό και δραστήριο μέλος. 

Την Ιόλη εντόπισαν εργάτες που πραγματοποιούσαν εργασίες συντήρησης και συλλογής σκουπιδιών στο πάρκο και αμέσως ενημέρωσαν τις Αρχές.

Ο υπεύθυνος των ερευνών είχε αναφέρει ότι στο σώμα της βρέθηκαν μώλωπες και εκδορές, ενώ επιβεβαιώθηκε πως η 26χρονη αιμορραγούσε πριν αφήσει την τελευταία της πνοή.

Επιβεβαιώνεται παράλληλα πως κλάπηκαν κάποια προσωπικά της αντικείμενα με την Αστυνομία να προσπαθεί να εξακριβώσει πως η άτυχη Ιόλη, που έχει διπλή υπηκοότητα (Κυπριακή και Αυστραλιανή) βρέθηκε στο πάρκο καθώς και με ποιους συναντήθηκε το τελευταία 24ωρο, προσθέτοντας ότι το κύριο μέσο μεταφοράς της ήταν το τρένο.

Οι έρευνες είχαν οδηγήσει στα ίχνη 34χρονου υπόπτου, ο οποίος αναζητείτο και εν τέλει συνελήφθη. Αυτή τη στιγμή τελεί υπό κράτηση, αφού εκκρεμεί ανακριτικό έργο.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top