Αναφορά Γκουτέρες στη συμφωνία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας

Αναφορά Γκουτέρες στη συμφωνία Ελλάδας – Βόρειας Μακεδονίας

Την επίλυση  της διαφοράς μεταξύ της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας μνημόνευσε στην ομιλία του, με την οποία άνοιξε σήμερα η 74η Σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. 

«Πριν ένα χρόνο στην αίθουσα αυτή, μίλησε για ανέμους ελπίδας, παρά το χάος και τη σύγχυση στον κόσμο μας. Από τότε, κάποια από τα ρεύματα αυτά συνέχισαν να κινούνται προς υποσχόμενες κατευθύνσεις, είπε ο ΓΓ του ΟΗΕ, παραθέτοντας ως παραδείγματα τις εκλογές στη Μαδαγασκάρη, τις Μαλβίδες και τη Δημοκρατία του Κονγκό, τον πολιτικό διάλογο στο Σουδάν, την ειρηνευτική διαδικασία στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία και την χθεσινή συμφωνία για τη δημιουργία συνταγματικής επιτροπής στη Συρία.

Για τη διαφορά Αθήνας – Σκοπίων, είπε: «Η Ελλάδα και η Δημοκρατία Βόρειας Μακεδονίας επίλυσαν την από δεκαετιών διαφορά τους για την ονομασία».

Στα διεθνή προβλήματα, ιδιαίτερα έντονη ήταν η αναφορά του στη Μέση Ανατολή.
«Αντιμετωπίζουμε την επικίνδυνη πιθανότητα ένοπλης σύρραξης στον Κόλπο, οι επιπτώσεις της οποίας στον κόσμο θα είναι ανυπολόγιστες», είπε μνημονεύοντας τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, που χαρακτήρισε απαράδεκτες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν αποφάσισα αν θα είμαι υποψήφιος το 2028» - Η απάντησή του για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Δεν αποφάσισα αν θα είμαι υποψήφιος το 2028» - Η απάντησή του για το ενδεχόμενο ανασχηματισμού

Οι συγκλίσεις που έχουν επιτευχθεί στο Κυπριακό αποτελούν το κλειδί της νέας προσπάθειας που βρίσκεται σε εξέλιξη, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε συνέντευξή του στην «Καθημερινή της Κυριακής».

BEST OF TOTHEMAONLINE