ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσαβούσογλου: Ο πλούτος να πουληθεί στη διεθνή αγορά μέσω Τουρκίας

Τσαβούσογλου: Ο πλούτος να πουληθεί στη διεθνή αγορά μέσω Τουρκίας

Την επιθυμία να βρεθεί κοινή οδός στην Ανατολική Μεσόγειο εξέφρασε ο υπουργός εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ανέφερε πως αν δεν γίνει αυτό, τότε η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητες της.

Σε συνέντευξη του στο Α Χαμπέρ, μεταξύ άλλων ανέφερε πως «δεν έχει καμιά σημασία» το γεγονός πως συναντήθηκαν Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος στην Νέα Υόρκη.

Κληθείς να σχολιάσει τις συμφωνίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα αδειοδοτημένα τεμάχια στην Κυπριακή ΑΟΖ, ανέφερε ότι «δεν ισχύει καμιά συμφωνία ή απόφαση στην οποία δεν συμμετέχει η Τουρκία. Αυτό είναι το πρώτο. Το δεύτερο, εμείς έχουμε μοιραστεί με ολόκληρη την κοινή γνώμη και τη διεθνή κοινή γνώμη και με τα Ηνωμένα Έθνη και την ΕΕ όλα τα στοιχεία για τους λόγους των δραστηριοτήτων μας που εξηγούν ότι έχουμε δίκιο από πλευράς διεθνούς δικαίου. Κάναμε και ενημερώσεις. Με αυτό δεν δώσαμε λογαριασμό. Αλλά μετά από τόση φασαρία που έγινε για τις δραστηριότητές μας εξηγήσαμε τί έγινε και στο πλαίσιο ποιου διεθνούς δικαίου τις πραγματοποιήσαμε».

Ο Τσαβούσογλου, υποστήριξε πως οι δραστηριότητες της Τουρκίας διεξάγονται στη δική τους υφαλοκρηπίδα και πως αυτό δεν διαπραγματεύεται «Είναι ένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας και όποιος θέλει ας πει ό,τι θέλει»

Συνεχίζοντας ανέφερε πως η Τουρκία είναι «υπέρ του διαμοιρασμού των υδρογονανθράκων γύρω από την Κύπρο, μεταξύ Ε/Κ και Τ/Κ, των δύο κοινοτήτων στο νησί», ωστόσο, ενόσω αυτό δεν γίνεται  «εμείς θα συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας εκεί. Ευχόμαστε να υπάρξει συμφωνία και όλοι να πάρουν τα δικαιώματά τους και να συνεχιστεί αυτή η υπόθεση μέσα σε γαλήνη και ειρήνη και ο πλούτος αυτός να πουληθεί στη διεθνή αγορά μέσω Τουρκίας. Αν δεν γίνει αυτό εμείς θα κάνουμε τα δικά μας βήματα. Προτιμούμε να βρεθεί μια κοινή οδός».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Οδηγός κίνδυνος: Γυναίκα οδηγούσε αντίθετα στον αυτοκινητόδρομο - Βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης και ναρκωτικών

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top