ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση Σκεύης Κουκουμά στις εργασίες της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Παρέμβαση Σκεύης Κουκουμά στις εργασίες της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης

Οι βουλευτές ως εκλεγμένοι αξιωματούχοι, έχουν υποχρέωση να υπερασπιστούν το βασικό δικαίωμα των πολιτών στην υγεία και την ασφάλεια, ιδιαίτερα των ευάλωτων ομάδων της κοινωνίας, όπως οι ηλικιωμένοι, τα παιδιά, οι πρόσφυγες, τα άτομα με ειδικές ανάγκες και αυτά με ιδιαίτερα προβλήματα υγείας, είπε η Βουλευτής Σκεύη Κουκουμά σε παρέμβασή της στην 141η Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης. Τόνισε, επίσης, την ανάγκη για υπεράσπιση των σεξουαλικών και αναπαραγωγικών δικαιωμάτων των γυναικών.

Όπως μεταδίδει το ΓΤΠ, η κ. Κουκουμά-Κούτρα συμμετείχε σε συζήτηση στη Μόνιμη Επιτροπή για τη Δημοκρατία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με τίτλο «Επίτευξη Καθολικής Κάλυψης Υγείας μέχρι το 2030: Ο ρόλος των κοινοβουλίων στη διασφάλιση  του δικαιώματος στην υγεία».
 
Η κ. Κουκουμά επεσήμανε ότι η επίτευξη του κοινού οράματος της καθολικής κάλυψης υπηρεσιών υγείας έως το 2030 παραμένει μια τεράστια και πολύπλοκη πρόκληση, τονίζοντας ότι αποτελεί παράλληλα μια εξαιρετική ευκαιρία για σημαντική βελτίωση της ποιότητας της ζωής εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων ανά το παγκόσμιο.
 
 Υπογραμμίζοντας ότι έχουν σημειωθεί σημαντικά βήματα, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο, η κ. Κουκουμά αναφέρθηκε στη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., στη Νέα Υόρκη, με θέμα: «Καθολική Κάλυψη Υγείας: Προχωρώντας Μαζί για την Οικοδόμηση ενός Υγιέστερου Κόσμου» και η οποία έκλεισε με Κοινή Διακήρυξη για την καθολική κάλυψη υγείας και τη δέσμευση των συμμετεχόντων για προώθηση της πλήρους κάλυψης υπηρεσιών των πολιτών τους.
 
Η Κύπρια βουλευτής σημείωσε ότι η Διακοινοβουλευτική Ένωση ασκεί τον δικό της ρόλο στο θεμελιώδες ζήτημα αυτό, αντικατοπτρίζοντας και τον κρίσιμο ρόλο των εθνικών κοινοβουλίων στη θέσπιση σχετικής νομοθεσίας, στην άσκηση κοινοβουλευτικού ελέγχου και στην προώθηση της καλύτερης ενημέρωσης για την έννοια της καθολικής κάλυψης υγείας.
 
Η κ. Κουκουμά  αναφέρθηκε στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, που έχει στόχο κάθε Κύπριος πολίτης να έχει ίση και απρόσκοπτη πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας. Η κ. Κουκουμά συμμετείχε και σε συνεδρία του Φόρουμ Γυναικών Βουλευτών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης ως μέλος του Προεδρείου του Φόρουμ.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top