ΔΙΕΘΝΗ

ΣΥΡΙΑ: Νέα μέτωπα συγκρούσεων στις βόρειες επαρχίες – Βαρύ το τίμημα για τον τουρκικό στρατό - VIDEO

ΣΥΡΙΑ: Νέα μέτωπα συγκρούσεων στις βόρειες επαρχίες – Βαρύ το τίμημα για τον τουρκικό στρατό - VIDEO

Νέο βίντεο βλέπει το φως της δημοσιότητας, όπου μια ομάδα Κούρδων μαχητών του SDF, ανατινάζει με βαλλιστικό πύραυλο, ένα τουρκικό τεθωρακισμένο άρμα.

Του Ανδρέα Πογιατζή 

Τα τελευταία 24ωρα παρατηρείται μείωση στις αεροπορικές επιδρομές των Τούρκων, κυρίως λόγω της ρωσικής εμπλοκής στην βόρεια Συρία, ωστόσο στο έδαφος ακόμα διεξάγονται μάχες σε περιοχή του αυτοκινητόδρομου Μ4, στην πόλη Ρας Αλ Αΐν, η οποία είναι περικυκλωμένη από όλες τις πλευρές, αλλά και στις δυτικές επαρχίες κοντά στην πόλη Αζάζ, ανατολικά του Αφρίν.

Μπορεί να το τουρκικό ΥΠΕΞ να ανακοινώνει μόνο τις κουρδικές απώλειες, φουσκώνοντας τους αριθμούς κατά εκατοντάδες, εντούτοις απώλειές έχει και ο τουρκικός στρατός. Τις τελευταίες μέρες έχουν καταστραφεί αρκετά τουρκικά άρματα από ενέδρες των δυνάμεων των Κούρδων και επίσης αρκετά χωρία έχουν ανακαταληφθεί.

Στο πολιτικό κομμάτι του πολέμου, στις 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση, στο Σότσι της Ρωσίας με μεταξύ του Βλαντιιμίρ Πούτιν και του Ταγίπ Ερντογάν, για τις εξελίξεις στην περιοχή. Σε άλλα νέα, έντονο είναι το παρασκήνιο μεταξύ του Αμερικάνου προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τράμπ και του Τούρκου ομόλογου του, Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την περιβόητη επιστολή που έχει στείλει ο Τράμπ στον Ερντογάν, καλώντας τον να σταματήσει τις εχθροπραξίες. Τουρκικές πηγές αναφέρουν πως η επιστολή έχει πάει στα «σκουπίδια» από τον Τούρκο πρόεδρο, ο οποίος δεν θέλει με τίποτα να διατάξει κατάπαυση του πυρός, προβάλλοντας σε όλο τον κόσμο τον πολεμοχαρή χαρακτήρα του

Στις ΗΠΑ, η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε με συντριπτική πλειοψηφία ψήφισμα που καταδικάζει την απόφαση του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων από τη βορειοανατολική Συρία.

Η ψήφος των βουλευτών εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια που επικρατεί στο Κογκρέσο για την ενέργεια του Τραμπ, την οποία πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές θεωρούν ως εγκατάλειψη των Κούρδων μαχητών που πολεμούσαν μαζί με τους Αμερικανούς ενάντια στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Επίσης οι βουλευτές καταγγέλλουν την αποφυλάκιση τζιχαντιστών του ΙΚ έπειτα από την τουρκική στρατιωτική επέμβαση που ξεκίνησε πριν από μια εβδομάδα.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top