ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΥΡΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: 'Ιστορικά η Τουρκία δεν εφαρμόζει συμφωνίες και φαίνεται και τώρα' - Μίλησε στο ThemaOnline λίγο μετά που επικοινώνησε με Συρία

ΚΟΥΡΔΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: 'Ιστορικά η Τουρκία δεν εφαρμόζει συμφωνίες και φαίνεται και τώρα' - Μίλησε στο ThemaOnline λίγο μετά που επικοινώνησε με Συρία

 Με τεράστια ανησυχία παρακολουθούν τις εξελίξεις στη Βόρεια Συρία, οι χίλιοι Κούρδοι που ζουν στην Κύπρο.

Tης Χριστιάνας Τσαγγάρη

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην Κύπρο, Yasein Tarbouch, μερικά λεπτά μετά την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με δικούς του ανθρώπους στην εμπόλεμη περιοχή, είπε ότι 'ζητούν να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος'.

Μας εξήγησε ότι η Τουρκία μερικές ώρες μετά την συμφωνία με τις ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρούς για 120 ώρες (πέντε μέρες), φαίνεται να μην εφαρμόζει τα συμφωνηθέντα, αφού συνεχίζει να βάλλει κατά των Κούρδων. Το τουρκικό πυροβολικό συνεχίζει να βομβαρδίζει στην πόλη Ras al-Ein.

 Ο κύριος Ταρμπούκ, υπογράμμισε ότι 'η ιστορία δείχνει ότι η Τουρκία δεν εφαρμόζει τις συμφωνίες της, κάτι που κάνει και τώρα'.

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD) στην Κύπρο, Yasein Tarbouch, είπε επίσης ότι εντός των επόμενων ωρών θα προσπαθήσουν να οργανωθούν ώστε να συγκεντρώσουν ανθρωπιστική βοήθεια και την αποστείλουν από την Κύπρο στις δυο περιοχές στη Βόρεια Συρία, όπου συγκεντρώθηκαν οι 300 χιλιάδες άμαχοι Κούρδοι. 

Όπως είπε ο κύριος Yasein Tarbouch είναι τόσοι πολλοί που οι σκηνές στους καταυλισμούς δεν αρκούν για όλους. Η βοήθεια επίσης δίνεται με δυσκολία και πάλι δεν αρκεί σε όλους. Κάποιοι καταφεύγουν στο Ιράκ, ενώ αν συνεχιστεί η κατάσταση σίγουρα θα επιδιώξουν να μεταβούν στην Ευρωπή.

 

Ο βομβαρδισμός στην πόλη Ras al-Ein όπως απαθανατίστηκε το πρωί της Παρασκευής (18/10) από τον ανταποκριτή του γαλλικού πρακτορείου ειδήσεων...

'Θέλουμε να φανούν δυνατοί και να μην φύγουν από την περιοχή. Πρέπει να μείνει ο κόσμος να την κρατήσει' τόνισε τέλος ο κ. Γιασίν Ταρμπούς.

Το απόγευμα (18 Οκτωβρίου) θα πραγματοποιεί εκδήλωση για καταδίκη της τουρκικής εισβολής και παύση του πολέμου, από το επαρχιακό γραφείο του ΑΚΕΛ στη Λεμεσό και το Πολιτιστικό Κέντρο Κούρδων 'Θεόφιλος΄ στη Λεμεσό. 

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top