ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόεδρος Βουλής: Το Ίδρυμα ΜέτικΑλέρτ παράδειγμα αξιέπαινης δράσης εθελοντισμού

Πρόεδρος Βουλής: Το Ίδρυμα ΜέτικΑλέρτ παράδειγμα αξιέπαινης δράσης εθελοντισμού

Η λειτουργία του Ιδρύματος ΜέτικΑλέρτ και η συνεχής ανάπτυξη της πρωτοβουλίας για στήριξη του Ιδρύματος, αποτελεί ένα ακόμη παράδειγμα βάσει του οποίου διαφαίνεται η αξιέπαινη δράση του εθελοντισμού στην Κύπρο, επεσήμανε απόψε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, σε χαιρετισμό του σε φιλανθρωπικό δείπνο για στήριξη του Ιδρύματος.

 «Ο εθελοντισμός προϋποθέτει ανθρωπιά και αγάπη. Πιστεύω ότι όλοι μπορούμε συλλογικά να προσφέρουμε υπηρεσίες και να δυναμώσουμε ακόμη περισσότερο το Ίδρυμα ΜέτικΑλέρτ για να μπορέσει να αυξήσει ακόμη περισσότερο τις υπηρεσίες του προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας», είπε.
 
Ο κ. Συλλούρης ανέφερε ότι το φιλανθρωπικό δείπνο με σκοπό τη στήριξη του Ιδρύματος ΜέτικΑλέρτ Κύπρου αποτελεί πρωτοβουλία που υποστηρίζεται από τις Λέσχες Λάιονς, αλλά και ανεξάρτητους εθελοντές και φίλους, καθώς και διάφορους συνδέσμους και οργανισμούς.
 
«Το Ίδρυμα ΜέτικΑλέρτ Κύπρου συμπληρώνει φέτος 44 χρόνια γόνιμης σταδιοδρομίας, παρέχοντας προστασία σε χιλιάδες συνανθρώπους μας. Μεταξύ των δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών του Ιδρύματος είναι η συνεχής ενημέρωση του κοινού για την προστασία που προσφέρει η μεταλλική ταυτότητα ΜέτικΑλέρτ σε άτομα που έχουν προβλήματα υγείας ή αλλεργίες ή άτομα που επιθυμούν να γίνουν δότες οργάνων σώματος», είπε.
 
Πρόσθεσε ότι «το πρόγραμμα άρχισε τη λειτουργία του στην Κύπρο το 1975 ως μια συνεχής δραστηριότητα των λεσχών Λάιονς, μετά και τη διαπίστωση ότι χρειαζόταν και στην Κύπρο το συγκεκριμένο μέσο αποκάλυψης σε ώρα ανάγκης, ιατρικών προβλημάτων και αλλεργιών, τα οποία αν δεν γνωστοποιηθούν έγκαιρα στον γιατρό ή το προσωπικό ενός νοσηλευτηρίου μπορεί να υπάρξουν σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία ενός ατόμου, χωρίς να αποκλείεται και ο κίνδυνος θανάτου».
 
«Η μεταλλική ταυτότητα ΜέτικΑλέρτ στο χέρι ή στο λαιμό ενός τραυματία ή ασθενούς είναι αυτή που θα αποκαλύψει στον γιατρό τυχόν πρόβλημα υγείας ή αλλεργίας και έτσι αποφεύγονται δυσάρεστες εξελίξεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στα προβλήματα που έχουν καλυφθεί από το ΜέτικΑλέρτ είναι: αλλεργίες σε φαρμακευτικά κατασκευάσματα, περιπτώσεις διαβήτη, άτομα με βηματοδότη ή που έχουν υποβληθεί σε εγχείρηση ανοικτής καρδιάς ή άτομα με άσθμα, έλκος, προβλήματα νεφρών, επιληψία, γλαύκωμα, θαλασσαιμία και άτομα που υποφέρουν από κλειστοφοβία ή την ασθένεια Αλτσχάιμερ, τυφλοί, κωφάλαλοι και πολλά άλλα ιατρικά προβλήματα».

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top