Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΖΥΓΙ: Σκάφος αλίευε παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ - Βαρύ το πρόστιμο

ΖΥΓΙ: Σκάφος αλίευε παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ - Βαρύ το πρόστιμο

Σοβαρή υπόθεση λαθραλιείας με αλιευτικό σκάφος 3ης χώρας εντός της Κυπριακής ΑΟΖ, κατάφερε να αντιμετωπίσει επιτυχώς το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών (ΤΑΘΕ), του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σε συνεργασία με τη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία στη θαλάσσια περιοχή Ζυγίου.

Συγκεκριμένα, στις 30/09/2019 μετά από εντοπισμό στο ραντάρ άγνωστου στόχου σε απόσταση 20ΝΜ (ναυτικών μιλίων) από την ακτή νότια του Ζυγιού διεξήχθη συντονισμένη επιχείρηση με Αστυνομικές Ακάτους της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας και Επιθεωρητές Ελέγχου Αλιείας του ΤΑΘΕ, κατά την οποία εντοπίστηκε αλιευτικό σκάφος 3ης χώρας να αλιεύει παράνομα εντός της Κυπριακής ΑΟΖ.

Το σκάφος εντοπίστηκε και οδηγήθηκε με τη συνοδεία της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας σε λιμάνι της Δημοκρατίας όπου επιθεωρήθηκε και λήφθηκαν οι σχετικές καταθέσεις.

Όλα τα αλιευτικά εργαλεία του σκάφους και τα αλιεύματα συνολικού βάρους 1290 kg, αξίας πέραν των €25,000 (είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ) στο λιανικό εμπόριο, κατασχέθηκαν και στον καπετάνιο επιβλήθηκε επιπλέον εξώδικο πρόστιμο ύψους €8,500.

Η επιχείρηση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς εκστρατείας ελέγχου που διενεργεί το ΤΑΘΕ σύμφωνα με τη νομοθεσία, σε συνεργασία με την Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία, με σκοπό τη διατήρηση των αλιευτικών αποθεμάτων εντός των θαλάσσιων ζωνών της Δημοκρατίας και την προστασία τους από την παράνομη, λαθραία και άναρχη αλιεία που παρατηρείται στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Αυτά είναι τα επτά μέτρα που προτείνουν οι συντεχνίες για την ακρίβεια - Ζήτησαν συνάντηση με τον ΠτΔ

Δημοσιεύσαν στον ξένο Τύπο φωτογραφία του Τατάρ μαζί με ύποπτο για εγκληματικό δίκτυο - Η σχέση με στοιχήματα και τυχερά παιχνίδια

Διπλό φονικό στον Ύψωνα: Δεν παραδέχθηκαν ενοχή οι κατηγορούμενοι - Στις 15 Νοεμβρίου η ακροαματική διαδικασία

Σαββίδης για εξουσίες Γενικού Εισαγγελέα : «Το ανέλεγκτο δεν σημαίνει ότι είσαι βασιλιάς»

Η συγκινητική στιγμή που κάτοικος Έβρου ταΐζει αλεπού σε καμένη περιοχή - Δείτε βίντεο



Ο Γιάννης Αντωνίου είναι ο νέος Aναπληρωτής Kυβερνητικός Eκπρόσωπος - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων

Ο Γιάννης Αντωνίου είναι ο νέος Aναπληρωτής Kυβερνητικός Eκπρόσωπος - Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων

Άμεση ήταν η πλήρωση της θέσης του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου μετά την παραίτηση της Δόξας Κομωδρόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top