ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΑΔΗΣ: Το Υπουργείο Γεωργίας στέκεται αρωγός στο έργο του Πανεπιστημίου Κύπρου για την χαρουπιά

ΚΑΔΗΣ:  Το Υπουργείο Γεωργίας στέκεται αρωγός στο έργο του Πανεπιστημίου Κύπρου για την χαρουπιά

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στέκεται αρωγός στο Έργο «Μαύρος Χρυσός: Αναβίωση της καλλιέργειας της Χαρουπιάς στην Κύπρο», παρέχοντας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου κάθε δυνατή τεχνική και επιστημονική υποστήριξη, με τη συμμετοχή του Τμήματος Γεωργίας και του Ινστιτούτου Γεωργικών Ερευνών στις ομάδες υλοποίησης του, αλλά και με τη συνδρομή του Τμήματος Δασών για την παραγωγή και συντήρηση 40 χιλιάδων δενδρυλλίων χαρουπιάς για τις ανάγκες του.
 

Επιπρόσθετα, έχει παραχωρηθεί με σύμβαση ενοικίασης, κρατική έκταση στην περιοχή Ορείτες της Πάφου, στην οποία το Πανεπιστήμιο έχει ήδη εγκαταστήσει τη μεγαλύτερη συστηματική φυτεία χαρουπιάς στην Κύπρο, έκτασης 300 συνολικά δεκαρίων.
 
Αυτά τόνισε ο Υπουργός Γεωργίας Κώστας Καδής σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση «Μαύρος Χρυσός: Αναβίωση της καλλιέργειας της Χαρουπιάς στην Κύπρο».
 
Το Πανεπιστήμιο Κύπρου, είπε ο κ. Καδής, αποφάσισε να σχεδιάσει και να υλοποιήσει το Έργο «Μαύρος Χρυσός: Αναβίωση της καλλιέργειας της Χαρουπιάς στην Κύπρο», συνεκτιμώντας τα κοινωνικά, περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει.
 
Το Έργο, σημείωσε, θέτει την καλλιέργεια σε νέα βάση, δημιουργώντας μια αλυσίδα παραγωγής και μεταποίησης του χαρουπιού, με παράλληλη διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας που στοχεύει στη μέγιστη αξιοποίηση της πρώτης ύλης και στην παρασκευή νέων προϊόντων. 
 
Συνεχάρη το Πανεπιστήμιο Κύπρου για την υλοποίηση του σημαντικού αυτού έργου, όπως είπε, χαιρετίζοντας ιδιαίτερα το γεγονός ότι μέσα από αυτό επιδιώκεται η ενεργός συμμετοχή των γεωργών.
 
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η στήριξη του Υπουργείου στην όλη προσπάθεια θα συνεχιστεί αμείωτη, ώστε να επιτευχθούν οι πολύ σημαντικοί στόχοι που έχουν τεθεί», συμπλήρωσε.
 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top