ΔΙΕΘΝΗ

Σε τεταμένο κλίμα οι συζητήσεις Πούτιν- Ερντογαν - Εκπνέει η εκεχειρία και ο 'σουλτάνος' εκτοξεύει εκ νέου απειλές

Σε τεταμένο κλίμα οι συζητήσεις Πούτιν- Ερντογαν - Εκπνέει η εκεχειρία και ο 'σουλτάνος' εκτοξεύει εκ νέου απειλές

Τεταμένο ήταν το κλίμα των συζητήσεων μεταξύ του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν στο Σότσι, όπου κυριάρχησε το ζήτημα της τουρκικής εισβολής στη Συρία. Οι δύο άνδρες επικεντρώθηκαν εκεί και δεν ασχολήθηκαν με τις αγορές όπλων της Τουρκίας από τη ρωσική βιομηχανία.

 

Νωρίτερα, την Τρίτη 22/10 πριν την έναρξη της κατ’ιδίαν συνάντησής τους, Βλαντίμιρ Πούτιν κι Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασαν αισιοδοξία για θετική έκβαση των συνομιλιών για την υπόθεση της Συρίας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο τούρκος Πρόεδρος ευχαρίστησε τον Βλαντίμιρ Πούτιν και πρόσθεσε ότι η συνάντηση θα προσφέρει πολλές ευκαιρίες.

Δύσκολη και ανησυχητική χαρακτήρισε την κατάσταση στη Συρία ο ρώσος Πρόεδρος και εκτίμησε ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι παραγωγικές.

Παρατήρησε ότι το καλό επίπεδο σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών θα βοηθήσει ώστε να λυθούν όλα τα προβλήματα στην περιοχή.

Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι το «επίπεδο των ρωσο-τουρκικών σχέσεων, το οποίο έχει επιτευχθεί σήμερα, θα διαδραματίσει τον ρόλο του στη διευθέτηση όλων των περίπλοκων ζητημάτων, που έχουν δημιουργηθεί στην περιοχή μέχρι σήμερα».

Παράλληλα είπε ότι αυτό θα προσφέρει τη δυνατότητα να βρεθούν απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα τόσο προς το συμφέρον της Τουρκίας και της Ρωσίας, όσο και προς το συμφέρον όλων των χωρών της περιοχής.

Από τη μεριά του, ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προειδοποίησε ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση στη βορειοανατολική Συρία θα συνεχιστεί «με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα», αν οι Κούρδοι δεν υποχωρήσουν από τη «ζώνη ασφαλείας» την οποία η Άγκυρα θέλει να δημιουργήσει στη μεθόριο μεταξύ Συρίας- Τουρκίας.

«Η διαδικασία της κατάπαυσης του πυρός ολοκληρώνεται την Τρίτη 22/10 στις 22:00 (τοπική ώρα και ώρα Κύπρου). Αν οι υποσχέσεις που έχουν δώσει οι Αμερικάνοι δεν γίνουν σεβαστές, η επιχείρηση θα συνεχιστεί με ακόμη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα», τόνισε ο τούρκος πρόεδρος.

Οι δύο ισχυροί άνδρες δε συζήτησαν το θέμα της πώλησης των ρωσικών μαχητικών αεροσκαφών Su35 και Su-57, αλλά ούτε και το ζήτημα της πώλησης στην Τουρκία ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής πυραυλικής άμυνας S-400.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας επί θεμάτων στρατιωτικό-τεχνολογικής συνεργασίας Ντμίτρι Σουγκάγεφ.

«To θέμα των S-400 βρίσκεται σε εξέλιξη, θα δούμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Το ζήτημα των S-400 συνεχίζεται. Αλλά δεν συζητήθηκε».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top