ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Startups4Peace Bootcamp 2 – Και το ταξίδι συνεχίζεται

Startups4Peace Bootcamp 2 – Και το ταξίδι συνεχίζεται

Το ταξίδι των ομάδων που συμμετέχουν στο Acceleration Program του Startups4Peace, συνεχίστηκε το Σαββατοκύριακο 4-6 Οκτωβρίου 2019 με την επιτυχή ολοκλήρωση του 2ου Bootcamp του Startups4Peace, που πραγματοποιήθηκε για ακόμα μια φόρα στις Πλάτρες, στο Τρόοδος.


Το 2ο Bootcamp αποτελεί τη συνέχεια της αναπτυξιακής διεργασίας την οποία διέρχονται οι ομάδες και που θα οδηγήσει τις δύο νικητήριες στο Grand Final Pitch Battle του προγράμματος όπου και θα γίνει η τελική επιλογή των νικητών που θα παραστούν στο SLUSH, στο Ελσίνκι στη Φιλανδία.


Οι μέντορες και εκπαιδευτές του Bootcamp, Teemu Polo από τη Φιλανδία and Ciaran Connolly από τη Βόρεια Ιρλανδία παρείχαν στις ομάδες πολύτιμες συμβουλές, εκπαίδευση και ανατροφοδότηση αναφορικά με τη μέχρι τώρα πρόοδό τους και μέσω αλληλεπίδρασης μοιράστηκαν μαζί τους τόσο γνώση όσο και πληροφορίες σχετικά με τα επόμενα βήματα που πρέπει να κάνουν προκειμένου να εξελίξουν περαιτέρω τις επιχειρηματικές τους ιδέες. Οι ομάδες έλαβαν εντατική εκπαίδευση με μορφή venture academy σε θέματα που αφορούν στη παρουσίαση σε επενδυτές και εποικοδομητικά σχόλια από τους οκτώ μέντορες του προγράμματος. Επίσης διερευνήθηκαν οι έννοιες Minimum Viable Product, Growth Hacking και Metrics και στη συνέχεια δόθηκε η ευκαιρία στις ομάδες να παρουσιάσουν τα αποτελέσματα των τεστ και των μετρήσεων που διενήργησαν για τα επιχειρηματικά τους μοντέλα και υπό το φως των καινούργιων γνώσεων τους να τα αναπροσαρμόσουν και να καθορίσουν τα KPIs τους.


Οι ομάδες που συμμετέχουν και αποτελούνται από μέλη και των δύο κοινοτήτων του νησιού συμμετείχαν σε αποδοτικές συζητήσεις, ανταλλαγής ιδεών (brainstorming) οι οποίες έγιναν σε φιλικό ομαδικό πνεύμα, όπου διαφάνηκε καθαρά η μεταξύ τους στήριξη και αλληλοβοήθεια, παρόλο που τεχνικά θα είναι αντίπαλοι στο επερχόμενο Pitch Battle. Η εμπιστοσύνη που οικοδομείται μεταξύ των συμμετεχόντων ενισχύει το ήδη υπάρχων δίκτυο αποφοίτων του Startups4Peace, που απαρτίζεται από νικητές προηγούμενων χρονιών και μέντορες, και είναι πραγματικά θετική για το μέλλον του νησιού - κάτι που είναι και ένας από τους στόχους της πρωτοβουλίας του Startups4Peace.
Οι ομάδες που συμμετείχαν στην τελική φάση του 2ου Bootcamp είναι: Consoc.io, JoinTheTale, Livingo App, Not just mugs, Paddock, Parametricos, and Pop!

Startups4Peace
Η πρωτοβουλία Startups4Peace συγχρηματοδοτείται από την Πρεσβεία της Φινλανδίας στην Κύπρο και το έργο “Innovative Entrepreneurship”, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την NI-CO. Η πρωτοβουλία γίνετε σε συνεργασία με το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο και το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο και υλοποιείται από το Startup Cyprus.
Βασικός στόχος του Startups4Peace είναι να φέρει κοντά ανθρώπους με επιχειρηματικές ιδέες που ανήκουν και στις δύο κοινότητες της Κύπρου.
Σκοπός του προγράμματος είναι να ενθαρρύνει καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που έχουν κοινό παρονομαστή ένα δικοινοτικό όραμα για την Κύπρο και παράλληλα να ενισχύσει τις επαφές μεταξύ των Ελληνοκυπριακών και Τουρκοκυπριακών Startup κοινοτήτων στην πράξη μέσα από την υποστήριξη νέων επιχειρηματιών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Startups4Peace μπορείτε να βρείτε στο www.startups4peace.com και στην σελίδα του Startups4Peace στο Facebook.

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Τηλ: +357 22 458 020 Πρεσβεία της Φιλανδίας στη Κύπρο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top