Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου (ΠΙΤΚ)

Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου (ΠΙΤΚ)

 

#deneinaisxoleio


Βραδιά του Ερευνητή, για παιδιά 4-18 ετών

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου θα παρουσιάσει το πολυδιάστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμά του στην διάρκεια της εκδήλωσης «Βραδιά του Ερευνητή», μια γιορτή για την επιστήμη και την έρευνα.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4-18 ετών και είναι εγκεκριμένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Στη «Βραδιά του Ερευνητή» τα παιδιά θα έρθουν σε επαφή με νέες επιστήμες, τεχνολογίες και τέχνες μέσα από δραστηριότητες που σχετίζονται με τις αρχαιολογικές και εθνογραφικές συλλογές του Πολιτιστικού Ιδρύματος.
Το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διοργανώνεται στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με σκοπό την προβολή του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι ερευνητές στην κοινωνία. Ο στόχος του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, ως φορέα ερευνητικής αριστείας, είναι να συνδέσει τα μουσεία και τις συλλογές του με το μέλλον της σημερινής κοινωνίας προάγοντας την ανάπτυξη κριτικής και καινοτόμου σκέψης μέσω της βιωματικής μάθησης.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που θα παρουσιαστούν είναι:

• Όταν το χώμα παίρνει μορφή και σχήμα (Σουζάνα Πετρή)
Τα παιδιά έρχονται σε επαφή με την τέχνη της Αρχαίας Κεραμικής και την εξέλιξή της στην Κύπρο. Θα μπορέσουν να αντιληφθούν τις πρώτες ύλες παραγωγής του πηλού, καθώς και τα αρχικά στάδια δημιουργίας του. Τα παιδιά θα μάθουν τους φυσικούς πόρους που είχαν στη διάθεση τους οι άνθρωποι, ούτως ώστε να μπορέσουν να δημιουργήσουν τον πηλό. Παράλληλα, θα παρακολουθήσουν πως προστίθεται το χρώμα πάνω στον πηλό με τη χρήση φυσικών πετρωμάτων καθώς και τη διαδικασία δημιουργίας τους.

• World Voice Μαρία Κραμβή
Η δραστηριότητα στοχεύει να φέρει τη μουσική κοντά στα παιδιά μαθαίνοντας τους μελωδίες και ρυθμούς από διάφορα μέρη του κόσμου. Τα παιδιά θα μάθουν για το κυπριακό τραγούδι και τους κυπριακούς ρυθμούς μέσω ειδικά διαμορφωμένων δραστηριοτήτων και θα έρθουν σε επαφή με την κουλτούρα και την παράδοση της χώρας μας.

• Βοτανικά χρώματα και αρώματα Ευαγόρια Δαπόλα
Στη δραστηριότητα αυτή τα παιδιά μαθαίνουν για το έργο της Elektra Megaw, πειραματίζονται με τις φόρμες που σχεδίαζε, με τεχνικές συλλογής βοτάνων, αλλά και με φυσικές βαφές και τεχνικές κλωστοϋφαντουργίας. Θα μάθουν για την τεχνική κλωστοϋφαντουργίας της βαφής δέσμης χρησιμοποιώντας φυσικές βαφές που προέρχονται από τοπικά και ξένα φυτά, φύκια και ατμό. Θα τους δοθούν επίσης πληροφορίες για τη θεωρία της βοτανολογίας. Σκοπός είναι να εφαρμόσουν τις γνώσεις που θα λάβουν στο δικό τους κομμάτι από ύφασμα.
Η εκδήλωση που πραγματοποιηθεί στις 26 Πέμπτη και 27 Παρασκευή Σεπτεμβρίου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ στη Λευκωσία, διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας σε συνεργασία με ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα και άλλους φορείς του τόπου.
Για περισσότερες πληροφορίες
Link: http://www.research.org.cy/el/news/researchers-night-2019-activities
Tηλ: 22128157
Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας Κύπρου,
Φανερωμένης 86-90, Παλιά Λευκωσία

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εξώδικο με…SMS για τις παραβάσεις – Πότε θα τεθεί σε εφαρμογή; - Έτσι θα πληρώνει ο πολίτης

Ενοικιάζεις το ακίνητο σου: Η τριπλή φορολογία στα εισοδήματα από ενοίκια, οι εκπτώσεις και τα πρόστιμα - Όσα πρέπει να γνωρίζεις

Υπάρχει τελικά ο τέλειος σύντροφος και η τέλεια σχέση; Τα βήματα πριν το πρώτο ραντεβού

Τραγωδία στην άσφαλτο: Νεκρός ο πεζός που παρασύρθηκε από όχημα στη Λεμεσό

Νεκρός άνδρας στη Χλώρακα: Τον εντόπισε πολίτης - Απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Οδηγός «πετούσε» στον αυτοκινητόδρομο - Συνελήφθη 23χρονοςΈφτασε στην Κύπρο η Μέτσολα: «Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή σας στην Κύπρο» - Η ανάρτηση της

Έφτασε στην Κύπρο η Μέτσολα: «Ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή σας στην Κύπρο» - Η ανάρτηση της

Στην Κύπρο έφτασε η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκου Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top