ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η Λεμεσός δέχθηκε πρώτη τον 'Θησέα' -Σε 31 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Η Λεμεσός δέχθηκε πρώτη τον 'Θησέα' -Σε 31 κλήσεις ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική λόγω της κακοκαιρίας -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

"Αναίμακτα" κύλησε το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου. Η κακοκαιρία με το όνομα "Θησέας" όπως την βάπτισαν οι καιρόφιλοι (αλλά όχι επίσημα το Τμήμα Μετεωρολογίας), πέρασε πρώτα από τη Λεμεσό. Οι αρμόδιες υπηρεσίες ήταν επί ποδός όλο το βράδυ.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, τέσσερα συνεργία ήταν σε επιφυλακή και άλλα τρία από την Πολιτική Άμυνα. Ανταποκρίθηκαν συνολικά σε 31 κλήσεις, που αφορούσαν την μετακίνηση δέντρων που αποκόπηκαν και παραπηγμάτων, καθώς και άντλησης νερού από πλημμυρισμένα υποστατικά.

Γυάλινες προθήκες καταστημάτων έσπασαν, ενώ ντεπόζιτα αποκόπηκαν από ορισμένες ταράτσες. Δυο περιστικά σημειώθηκαν και στην Πάφο. Υπήρξε πτώση δέντρων σε Ευρύχου και Πόλη Χρυσοχούς.  

 

Bλάβες στο δίκτυο της ΑΗΚ είχαν παρουσιαστεί στις περιοχές Αγίου Ιωάννη, Αποστόλου Πέτρου και Παύλου και Αγίας Φυλάξεως στο Δήμο Λεμεσού, περιοχές των Δήμων Αγίου Αθανασίου, Κάτω Πολεμιδιών και Μέσα Γειτονιάς, την περιοχή του ποταμού Γερμασόγειας, ως επίσης και τις κοινότητες Καλού Χωριού, Λουβαρά, Τριμήκληνης, Άγιου Μάμα, Άγιου Κωνσταντίνου, Ζωοπηγής και Άγιου Παύλου.

Σύμφωνα με την Εκπρόσωπο Τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, Χριστίνα Παπαδοπούλου μέχρι και το πρωί κάποιες περιοχές δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ λόγω της κακοκαιρίας, σημειώθηκε νέα διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, αυτή τη φορά σε περιοχές της ορεινής Λάρνακας, όπως τα χωριά Μελίνη, Βάβλα, Οδού, Ορά.

Αεροσκάφος το απόγευμα έκανε εκτροπή και λόγω της κακοκαιρίας αντί για το αεροδρόμιο Λάρνακας, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Πάφου, με 217 επιβάτες. Δυο ώρες μετά και αφού κόπωσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στη Λάρνακα ταξίδεψε για τον τελικό του προορισμό. 

Πάντως η Αστυνομία καλεί τους πολίτες να είναι προσεκτικοί. Υπάρχουν ολισθηροί δρόμοι και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ολισθηροί. 

Λειτουργοί του Τμήματος Μετεωρολογίας αναφέρουν ότι σε κλοιό κακοκαιρίας η Κύπρος θα είναι τουλάχιστον μέχρι και την Κυριακή (27/10). 

*Οι φωτογραφίες είναι από την Ιερά Μητρόπολη Λεμεσού και είναι ενδεικτικές των ζημιών που προκάλεσαν τα καιρικά φαινόμενα (φωτογραφίες: Ανδρέας Πογιατζή). 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top