ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ψευδοκράτος αγόρασε την «έπαυλη Όραμς» στην Λάπηθο, σύμφωνα με τ/κ δημοσίευμα

Το ψευδοκράτος αγόρασε την «έπαυλη Όραμς» στην Λάπηθο, σύμφωνα με τ/κ δημοσίευμα

Στο ψευδοκράτος έναντι 160.000 στερλινών πέρασε το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σπιτιού των Όραμς και θα γίνει ορφανοτροφείο ή γηροκομείο, σύμφωνα με την Κίπρις που αναδημοσιεύει την είδηση την οποία δημοσίευσε η τ/κ αγγλόφωνη εφημερίδα Cyprus Today το Σάββατο, 26 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα σήμερα στην Κίπρις η έπαυλη των Όραμς που έγινε γνωστή από την υπόθεση του ε/κ πρόσφυγα Μελέτη Αποστολίδη εναντίον του ζεύγους Βρετανών, Ντέιβιντ και Λίντα Όραμς, στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, στη συνέχεια στην Βρετανία και στο Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.
 
Ο δικηγόρος του ζεύγους, Γκιουνές Μεντές επιβεβαίωσε ότι οι Όραμς ήρθαν στα κατεχόμενα αρχές του χρόνου και υπέγραψαν όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τη μεταβίβαση της έπαυλης που έχτισαν στη γη του κ. Αποστολίδη στην κατεχόμενη Λάπηθο και εγκατέλειψαν μετά τη λήξη της δικαστικής μάχη που δικαίωσε τον Ε/κ, το 2010.
 
Όπως επίσης αναφέρεται στο δημοσίευμα, την έπαυλη και τη γη αγόρασε το «τμήμα δημόσιων περιουσιών και προμηθειών» του «υπουργείου οικονομικών». Το ζεύγος Όραμς, προστίθεται, με το ποσό που πήρε έχει πληρώσει τον «φόρο ακίνητης περιουσίας» στον «δήμο» Λαπήθου και όλους τους άλλους «φόρους» που χρωστούσε.
 
Ωστόσο, αναφέρει η Κίπρις, υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί και ο «δήμος» Λαπήθου ενδέχεται να μην δώσει την συγκατάθεσή του σε μελλοντική χρήση της έπαυλης εάν δεν ξοφληθούν πρωτίστως οι ληξιπρόθεσμες οφειλές. Ο «δήμαρχος» Λαπήθου, Μουσταφά Ακτούγ, δήλωσε στην εφημερίδα ότι από το 2010 που έφυγαν οι Όραμς από την έπαυλη, υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί για τον φωτισμό του δρόμου που οδηγεί στο σπίτι και για το νερό που φτάνουν τις 2.808 ΤΛ (468 ευρώ). Ακόμα και να πωλήθηκε το ακίνητο, είπε, οι λογαριασμοί αυτοί πρέπει να πληρωθούν.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ 
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top