ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εικόνες ντροπής στο Δικαστικό Μέγαρο Λευκωσίας –Έγινε χωματερή -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Εικόνες ντροπής στο Δικαστικό Μέγαρο Λευκωσίας –Έγινε χωματερή -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Απαράδεκτες οι εικόνες που κατέγραψε το ThemaOnline, στο Δικαστικό Μέγαρο Λευκωσίας, που δεν περιποιούν τιμή σε κανέναν. Δεν νοείται οι κτηριακές εγκαταστάσεις της Δικαστικής Υπηρεσίας σε μία ευρωπαϊκή πρωτεύουσα να βρίσκονται σε αυτό το χάλι.

Της Χριστιάνας Τσαγγάρη

Σε κάθε γωνιά υπάρχουν πεταμένα σκουπίδια. Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες που λήφθηκαν στις 31 Οκτωβρίου, σωροί από σκουπίδια βρίσκονται στον προαύλιο χώρο ακριβώς έξω από τα κτήρια, όπου καθημερινά περνούν εκατοντάδες πολίτες, δικηγόροι, δικαστές, αστυνομικοί και κατηγορούμενοι.

Γόπες από τσιγάρα και σπασμένες καρέκλες είναι πεταμένα στο έδαφος. Χαρτιά, τενεκεδάκια ποτών και άλλα άχρηστα, βρίσκονται παρατημένα μέσα σε ανθώνες και λεκάνες δέντρων.

Φλυτζανάκια καφέ αφημένα όπου να ναι.

 Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας τα τελευταία χρόνια έχει κάνει πολλά διαβήματα προς την Κυβέρνηση κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου και την ακαταλληλότητα του κτηρίου, που λειτουργούσε πριν από 80 χρόνια ως στρατώνας. 


Εγίνε λόγος για την ανέγερση νέων κτηρίων το 2020. Όπως επίσης και συζήτηση για μετακίνηση των δικαστικών υπηρεσιών στο πρώην ξενοδοχείο “Φιλοξενία”.


Σε αυτή την απόφαση αντέδρασε το Ανώτερο Ξενοδοχειακό Ινστιτούτο Κύπρου, που γειτνιάζει με το “Φιλοξενία”, λέγοντας ότι «είναι τουλάχιστον ανήκουστο να εμπλέκονται δικαστήρια και κατάδικοι με αλυσίδες δίπλα από φοιτητικές εγκαταστάσεις και χώρους συνεδρίων με συνέδρους από το εξωτερικό».


Πάντως μέχρι βρεθεί η λύση για τις νέες κτηριακές εγκαταστάσεις ας αναλάβει κάποιος να καθαρίσει τις υφιστάμενες εγκαταστάσεις από τα σκουπίδια.

 

 

Οι χώροι στάθμευσης είναι ανεπαρκείς και πολλοί αναγκάζονται να σταυθέυουν σε παρακείμενο χωράφι γεμάτο νερό της βροχής και λάσπη, ενώ οι δρόμοι εντός του κτιριακού συγκροτήματος είναι γεμάτοι λακκούβες, ρωγμές.

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top