ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στον Άγιο Αθανάσιο η πρώτη δεντροφύτευση της ομάδας '300,000 δέντρα για τη Λεμεσό'

ΛΕΜΕΣΟΣ: Στον Άγιο Αθανάσιο η πρώτη δεντροφύτευση της ομάδας '300,000 δέντρα για τη Λεμεσό'

Με τη συμμετοχή μικρών και μεγάλων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 2/11 στο Δήμο Αγίου Αθανασίου, η πρώτη δεντροφύτευση της πρωτοβουλίας που πήρε η νεοσύστατη ομάδα "300,000 δέντρα για τη Λεμεσό".

 
Συνολικά 500 δέντρα φυτεύτηκαν σε έξι πάρκα του Δήμου Αγίου Αθανασίου, γεγονός που χαιρέτησαν η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Ιωάννα Παναγιώτου και ο Δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου.
 
Όπως ανέφερε σε δηλώσεις της η κ.Παναγιώτου, η πρωτοβουλία αυτή είναι μια καλή αρχή, ωστόσο υπέδειξε πως, " για να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή, πέραν της πρωτοβουλίας των δεντροφυτεύσεων, χρειάζεται να αλλάξουμε συνήθειες στην καθημερινότητα και χρειαζόμαστε ένα αναπτυξιακό μοντέλο χαμηλών εκπομπών άνθρακα".
 
"Αυτό σημαίνει πάρα πολλές αλλαγές και σε επίπεδο πολιτικής, κράτους και παγκόσμια αλλά και του κάθε νοικοκυριού και του κάθε ατόμου ξεχωριστά", ανέφερε και πρόσθεσε ότι το Γραφείο της βρίσκεται σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, για προώθηση της κομποστοποίησης ώστε οι πολίτες "να μετατρέπουν τα οργανικά τους απόβλητα σε φυτόχωμα και να το χρησιμοποιούν στον κήπο τους, αφαιρώντας με αυτόν τον τρόπο το 40% των αποβλήτων τους και αρκετές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα".
 
Εξάλλου, ο κ. Κυριάκου, εξέφρασε τη χαρά του που η πρωτοβουλία αυτή ξεκινά από το Δήμο Αγίου Αθανασίου, με τη συμμετοχή αρκετών νέων ανθρώπων "στους οποίους πρέπει να επενδύσουμε".
 
Την ίδια ώρα, υπέδειξε ότι, "με το να φυτεύουμε ένα δέντρο ο καθένας και φεύγοντας από εδώ να θεωρούμε ότι έχουμε κάνει το καθήκον μας απέναντι στο περιβάλλον, θεωρώ ότι αποτύχαμε, αφού οι δράσεις μας, σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, πρέπει να έχουν να κάνουν με την μείωση της αλόγιστης χρήσης του πλαστικού, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση, που πρέπει να μπουν άμεσα στη ζωή όλων μας".
 
Ο εκπρόσωπος της ομάδας "300,000 δέντρα για τη Λεμεσό", Τρύφωνας Ανδρέου, δήλωσε από την πλευρά του ότι, αυτές οι πρωτοβουλίες που γίνονται σε όλες τις πόλεις, δείχνουν πόσο έτοιμος είναι ο κόσμος να βοηθήσει για το περιβάλλον.
 
"Η ιδέα των 300,000 δέντρων είναι περισσότερο για να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο στο τι σημαίνει περιβάλλον, γιατί το δέντρο και η μέλισσα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας και χωρίς αυτά δεν μπορούμε να υπάρξουμε", συμπλήρωσε.
 
Υπέδειξε, τέλος, ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και σε άλλες περιοχές της Λεμεσού, ειδικά εντός του 2020.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top