Έξαλλος ο Λ. Φουρλάς: «Επαναλαμβάνω τη λέξη υποκρισία, την καταλαβαίνετε όλοι»

Έξαλλος ο Λ. Φουρλάς: «Επαναλαμβάνω τη λέξη υποκρισία, την καταλαβαίνετε όλοι»

Για υποκριτική στάση των εταίρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση όσον αφορά το ζήτημα του προσφυγικού, έκανε λόγο ο Ευρωβουλευτής ΔΗΣΥ & ΕΛΚ Λουκάς Φουρλάς κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες με θέμα «Η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής και ταυτοποίησης στα Ελληνικά νησιά, και ιδίως η περίπτωση της Μόριας».

Τόνισε την ανάγκη τα κράτη μέλη όπως δείξουν την αλληλεγγύη τους προς την Ελλάδα η οποία αφέθηκε μόνη της να διαχειριστεί αυτό το πολύ σημαντικό πρόβλημα.

Συγκεκριμένα,  ο κ. Φουρλάς τόνισε τα ακόλουθα:

«Υπάρχει μια πολύ όμορφη ελληνική λέξη που καταλαβαίνουν σε πάρα πολλές χώρες και είναι η υποκρισία.   Άκουσα πάρα πολλές φορές,  περίπου τριακόσιες, από τις 9 το πρωί μέχρι τώρα, «θα πρέπει να γίνει..», «θα πρέπει να κάνουμε…», «θα πρέπει να δράσουμε…».  Ποιος θα το κάνει ακριβώς δηλαδή,  ποιον περιμένουμε να το κάνει;  Την Ελλάδα από μόνη της που την αφήσαμε να διαχειριστεί ένα πρόβλημα, το οποίο δηλώνετε εδώ ότι δεν είναι διαχειρίσιμο;

Όταν έρχεται ο Έλληνας Υπουργός και λέει ότι πέντε χιλιάδες ασυνόδευτα μωρά είναι στην Ελλάδα και ζητούμε από τις χώρες να δείξουν αλληλεγγύη και ανταποκρίνονται μία ή δύο χώρες, τι συζητάμε εδώ δηλαδή; Επαναλαμβάνω τη λέξη υποκρισία, την καταλαβαίνετε όλοι», ανέφερε κλείνοντας ο Λούκας Φουρλάς.

 Από ΚΥΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Διπλωματική κινητικότητα σε όλα τα μέτωπα: Από το Κυπριακό ως τη Γάζα

Σε μια περίοδο έντονων γεωπολιτικών εξελίξεων και αυξημένων διπλωματικών διεργασιών, η Κυπριακή Δημοκρατία εντείνει την εξωτερική της δράση τόσο στο Κυπριακό, όσο και στο ανθρωπιστικό μέτωπο της Μέσης Ανατολής. Με φόντο την προγραμματισμένη συνάντηση υπό τον ΟΗΕ για το Κυπριακό, τη διαρκή δέσμευση στον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και την έτοιμη ανθρωπιστική αποστολή προς τη Γάζα μέσω του σχεδίου «Αμάλθεια», η Λευκωσία επιχειρεί να ενισχύσει τον διεθνή της ρόλο, προωθώντας ταυτόχρονα σταθερότητα, ειρήνη και αλληλεγγύη στην ευρύτερη περιοχή.