ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έντονες αντιδράσεις για το κάψιμο της σημαίας του ψευδοκράτους – «Τίτλος τιμής η οργή των κατακτητών»

Έντονες αντιδράσεις για το κάψιμο της σημαίας του ψευδοκράτους – «Τίτλος τιμής η οργή των κατακτητών»

Έντονες αντιδράσεις ανάμεσα στα τουρκοκυπριακά κόμματα, έφερε η κίνηση του Μετώπου Νεολαίας του ΕΛΑΜ, με το κάψιμο της σημαίας του ψευδοκράτους.

Του Ανδρέα Πογιατζή 

Τα πρωτοσέλιδα του τ/κ Τύπου, αναφέρουν την είδηση με πολύ έντονο ύφος. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «Άφρικα» στο πρωτοσέλιδο της μεταφέρει την είδηση ως η «Οργή για τους Ε/κ φασίστες, θαυμασμός για τους Τούρκους φασίστες» , ενώ η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί», θέτει το ερώτημα στο πρωτοσέλιδο της «Γιατί υπάρχει σιγή έναντι του ΕΛΑΜ;».

Από την πλευρά του το ΕΛΑΜ, παρουσιάζει ως τίτλο τιμής, το γεγονός πως το κίνημα βρέθηκε στο στόχαστρο των αντιδράσεων, του τ/κ Τύπου και των «πολιτικών κομμάτων».

Σε επικοινωνία με τον αναπληρωτή εκπρόσωπο Τύπου του ΕΛΑΜ, Σωτήρη Ιωάννου, μας ανέφερε πως η ενέργεια ήταν συμβολική και είχε ως στόχο να καταδείξει ότι δεν αποτελεί τίποτα άλλο πέραν από σύμβολο του κατοχικού στρατού που επιβλήθηκε στην πατρίδα μας

«Θυμίζουμε πως είναι η χώρα που σήμερα σκοτώνει αμάχους στη Συρία και παλαιότερα έκαιγε με βόμβες ναπάλμ Έλληνες στην Κύπρο», αναφερόμενος στην Τουρκία.

Ο κ. Ιωάννου, δήλωσε πως κατά την διάρκεια της πορείας, η νεολαίας κατέστρεψε το σύμβολο της κατοχής, θέλοντας να στείλει μηνύματα κατά της ανακήρυξης του ψευδοκράτους.  

«Δεν έχουμε καμία πρόθεση να σεβαστούμε ή να αναγνωρίσουμε σε κάθε περίπτωση το ψευδοκράτος» ανέφερε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, για να συνεχίσει λέγοντας πως  «σεβόμαστε όμως τους νεκρούς, τους αγνοούμενους και τους πρόσφυγες μας».

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top