ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Να γίνει η απαραίτητη διερεύνηση για το κατασκοπευτικό βαν από την Αστυνομία

ΚΥΠΡΙΑΝΟΥ: Να γίνει η απαραίτητη διερεύνηση για το κατασκοπευτικό βαν από την Αστυνομία

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει η απαραίτητη διερεύνηση σχετικά με το κατασκοπευτικό βαν από εκείνους που πρέπει και αυτοί είναι η Αστυνομία, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, προσθέτοντας ότι το ΑΚΕΛ δεν πρόκειται να δεχτεί αυτή η υπόθεση να κουκουλωθεί.
 

«Ξέρουμε αρκετά» και «ξέρουμε πολύ περισσότερα από αυτά τα οποία λέμε δημόσια, αλλά θα αναμένουμε να ακούσουμε από την κυβέρνηση», είπε ο κ. Κυπριανού, προσθέτοντας ότι όταν το ΑΚΕΛ ακούσει από την Κυβέρνηση τότε θα τοποθετηθεί και το ίδιο δημόσια.
 
Σε ερώτηση, ύστερα από συνάντηση στα γραφεία του ΑΚΕΛ με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Κωνσταντίνο Ηροδότου, σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το θέμα του κατασκοπευτικού βαν, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «από την πρώτη στιγμή που έχουμε προβεί στη συγκεκριμένη καταγγελία οι πληροφορίες που φτάνουν κοντά μας είναι πάρα πολλές και είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, για το ποιοι εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία, ποιες είναι οι επαφές οι οποίες υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια».

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα γίνει η απαραίτητη διερεύνηση από εκείνους που πρέπει», ανέφερε και πρόσθεσε ότι «και εκείνοι που πρέπει είναι η Αστυνομία».
 
Ανέφερε επίσης ότι «την ίδια στιγμή θέλουμε να δούμε να εφαρμόζεται και αυτό το οποίο είπε ο Αρχηγός της Αστυνομίας το περασμένο Σάββατο, ότι ενδεχομένως υπάρχουν ποινικά αδικήματα».
 
«Εάν υπάρχουν ποινικά αδικήματα πρέπει να γίνουν συλλήψεις, διερευνήσεις και αναμένουμε να ακούσουμε από την πλευρά της κυβέρνησης πώς απαντά σε όλα αυτά τα ζητήματα», πρόσθεσε.
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θεωρεί ότι μπορεί να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, ο κ. Κυπριανού είπε ότι «έχει γραφτεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είχε σχέσεις με πολιτικά κόμματα. Περιμένουμε να ακούσουμε, επαναλαμβάνω, από την Κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τα χρόνια λειτουργίας αυτής της εταιρείας, ο κ. Κυπριανού είπε ότι η εταιρεία «λειτουργεί εδώ και τέσσερα χρόνια περίπου, αν δεν είναι και περισσότερα και ως εκ τούτου", όπως είπε, "πρέπει να μας ενημερώσουν για το πώς ήρθε εδώ αυτή η εταιρεία, γιατί δόθηκε η άδεια να αγοραστεί ένα τέτοιο κατασκοπικό βαν, το οποίο μάλιστα, ακούμε τώρα ότι έχει εισαχθεί στην Κύπριο ως όργανο μετεωρολογίας».
 
"Ξέρετε, όταν κυκλοφορεί ένα τέτοιο αυτοκίνητο με όργανα αξίας 9 εκ. σε μια χώρα, και είμαστε ένας  πολύ μικρός τόπος, οι υποψίες είναι πάρα πολλές για το τι έκανε και πώς λειτουργούσε. Θέλουμε να ακούσουμε λοιπόν πολύ πειστικές απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης", είπε.

Σε ερώτηση αν θα μπορούσε να παρέμβει ο Γενικός Εισαγγελέας και γιατί το ΑΚΕΛ δεν ζητά την παρέμβαση του ο κ. Κυπριανού απάντησε καταφατικά και πρόσθεσε ότι το ΑΚΕΛ ζητά να παρέμβει ο Γενικός Εισαγγελέας για «να εξασφαλίσει το αδιάβλητο της διερεύνησης».

«Επαναλαμβάνω ότι το εντεταλμένο όργανο της πολιτείας για να κάνει αυτές τις έρευνες είναι η αστυνομία», κατέληξε.

 

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top