ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 21 Νοεμβρίου

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων 21 Νοεμβρίου

Το ύποπτο βαν, η αυξανόμενη ροή παράτυπων μεταναστών στην Κύπρο καθώς και οι δηλώσεις του Τουρκοκύπριου ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί κυριαρχούν στο σημερινό Τύπο. Προβάλλονται επίσης η έρευνα για τον ζικ ζακ ποδηλατόδρομο στη Λεμεσό, η παραίτηση του Μιχάλη Μαραθεύτη από το ΡΙΚ, η παρακολούθηση της Αρχής Εποπτείας των παιδεραστών που αποφυλακίζονται καθώς και άλλα θέματα.



Η «Αλήθεια» κάτω από τον κύριο τίτλο «Πουλάμε προϊόντα τεχνολογίας – Δεν έχουμε καμιά σχέση με την κυβέρνηση» προβάλλει δήλωση της εταιρείας WiSpear Systems Limited η οποία ξεκαθαρίζει ότι δεν έχει πουλήσει ούτε ενοικιάσει κανένα σύστημα intelligence στις Αρχές της Κύπρου. Γράφει αλλού ότι ο Μουσταφά Ακιντζί απαντά στους επικριτές του και παραδέχεται ότι έχει διαφωνίες με την Αγκυρα στο Κυπριακό. Δημοσκόπηση τον παρουσιάζει φαβορί με μεγάλη διαφορά. Αναφέρει επίσης ότι λάθη και παραλείψεις έδειξε η έρευνα για τον ζικ ζακ ποδηλατόδρομο στη Λεμεσό.

Ο «Πολίτης» με πρωτοσέλιδο τίτλο «Από αξονική το βαν για πιθανούς στόχους» αναφέρει ότι εκείνο που εξετάζεται με ειδικά «εργαλεία» είναι το αν διενεργούσε παρακολουθήσεις εντός Κύπρου και αν ναι ποιοι ήταν οι στόχοι του ύποπτου βαν. Αλλού αναφέρει ότι το ΡΙΚ πάει για μείωση 110 υπαλλήλων και δεν προκαλεί έκπληξη η παραίτηση του Μιχάλη Μαραθεύτη από τη θέση του Γενικού Διευθυντή. Σε άλλη είδηση γράφει ότι πραγματοποιείται σήμερα διυπουργική σύσκεψη για το μεταναστευτικό.

«O Φιλελεύθερος» τιτλοφορεί το κύριο θέμα του «Τρικλοποδιά στις κυρώσεις» και γράφει ότι ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέβιντ Μαρία Σασόλι, συνάντησε τον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου παρά τις ομόφωνες αποφάσεις της ΕΕ. Αλλού αναφέρει ότι κειμήλια του αγώνος της ΕΟΚΑ χάρισε ο Ρένος Λυσιώτης στο Μουσείο Αγώνος. Ο «Φ» αναφέρει επίσης ότι υπό παρακολούθηση της Αρχής Εποπτείας θα βρίσκονται 32 παιδεραστές και θα επιβάλλονται πρόσθετα απαγορευτικά μέτρα με την αποφυλάκισή τους.

Η «Χαραυγή» στο πρωτοσέλιδο της θέμα με τίτλο «Πρώτιστως υπόθεση Ε/κ και Τ/κ η λύση» γράφει ότι σίγουρα αναπόφευκτη, αν χρειαστεί, θεωρεί ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί τη στήριξη και συμβολή της Τουρκίας και των άλλων εγγυητριών χωρών στην επίλυση του Κυπριακού ωστόσο πρέπει «πρωτίστως πρέπει να θέλουν τη λύση οι Τ/κ και οι Ε/κ». Γράφει αλλού ότι το 13,6% των εργαζομένων είναι έκτακτοι. Αναφέρει επίσης ότι βελτιωμένη πρόταση για ένταξη των ιδιωτικών κλινικών στο ΓεΣΥ ετοιμάζει ο ΟΑΥ.΄

Η αγγλογλωση “Cyprus Mail» με κύριο τίτλο «Ενημερώθηκαν οι βουλευτές για την αύξηση των μεταναστών» και αναφέρει ότι υπουργοί και βουλευτές χθες συζήτησαν τρόπους για μείωση της ασυνήθιστης αύξησης της μεταναστευτικής ροής. Αλλού γράφει ότι η Πολιτική Αεροπορία υπέβαλε παράπονό προς την EasyJet γιατί έστειλαν αποσκευή επιβάτη που χάθηκε στο παράνομο αεροδρόμιο Ερτζάν αντί στη Λάρνακα ή Πάφο. Προβάλλει επίσης σπάνιο γύπα που νοσηλευόταν για μήνες και χθες αφέθηκε ελεύθερος στη φύση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top