ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γερμανικός Τύπος: 87χρονη έρχεται στην Κύπρο εδώ και 30 χρόνια και διασώζει πουλιά από τους Κύπριους κυνηγούς – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γερμανικός Τύπος: 87χρονη έρχεται στην Κύπρο εδώ και 30 χρόνια και διασώζει πουλιά από τους Κύπριους κυνηγούς – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Γερμανικό δημοσίευμα της εφημερίδας «jungfrauzeitung», αναφέρει πως μια 87χρονη με όνομα Edith Loosli, ταξιδεύει εδώ και 30 χρόνια για διακοπές στην Κύπρο για να πολεμήσει την παγίδευση πουλιών από τους τοπικούς κυνηγούς.

Αναφέρεται επίσης πως η δέσμευση της 87χρονης, να σώζει τα πουλιά από τους κύπριους κυνηγούς, απέδωσε καρπούς, αφού όπως αναφέρει το δημοσίευμα, δεν παρατηρείται πλέον η παγίδευση πουλιών σε τόσο μεγάλο βαθμό.

Το 1992, η 87χρονη πρώην δασκάλα δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ήρθε στην Κύπρο για διακοπές. Κατά τη διάρκεια μιας πρωινής βόλτας κατά μήκος της ακτής, πέρασε δύο ανοικτά αυτοκίνητα (διπλοκάμπινα) που είχαν μέσα κάδους με πολλά νεκρά πτηνά.

Έπειτα, μίλησε σε ένα φίλο της για το θέμα ο οποίος της είπε πως, τα πουλιά θεωρούνται λιχουδιές στην Κύπρο και ότι ο τοπικός πληθυσμός τα παγιδεύει με δίχτυα και τεχνάσματα κατά τη διάρκεια της μεταναστευτικής περιόδου.

Τότε η Edith πείρε την μεγάλη απόφαση, να ταξιδεύει στην Κύπρο κατά την περίοδο της μετανάστευσης των πουλιών και να επιβλέπει την παγίδευση πουλιών. «Βρήκα πολλά τρομακτικά πράγματα όπως σφαγές πουλιών» αναφέρει η 87χρονη η οποία πολύ σύντομα βρήκε υποστήριξη και ερχόταν με ομάδα στην Κύπρο κατά των παγιδεύσεων.

Όπως αναφέρει η Edith, ενημέρωσε την Αστυνομία για όσα είδε σε μια αποστολή της ένα φθινόπωρο στην Κύπρο μαζί με βιολόγους και πτηνολόγους,  ωστόσο «κανείς δεν νοιάστηκε».

«Εκείνη την εποχή ολόκληρος ο λαός ήταν παγιδευτές πουλιών» είπε η 87χρονη για τα όσα έζησε στην Κύπρο. Το δημοσίευμα αναφέρει πως, για πολλά χρόνια η 87χρονη μαζί με την ομάδα της, απελευθερώνει πουλιά από παγίδες με κόλλα (βερκά) κάτι το οποίο απέδωσε καρπούς.

Η ίδια επικαλείται την Κυπριακή Αστυνομία η οποία την ενημέρωσε πως σήμερα δεν παρατηρείται αυτό το φαινόμενο. Η 87χρονη, εκτός από την δράση της στην Κύπρο, προχώρησε σε ενέργειες ενημέρωσης για την παγίδευση των πουλιών ακόμα και στο Στρασβούργο αφού όπως αναφέρει η ίδια «πολύ συχνά, τότε ελήφθησαν μεγάλες αποφάσεις που κανείς δεν θα περίμενε καθόλου».

Χάρις την 87χρονη και τις ενέργειες της, η περιοχή πλέον είναι «Natura 2000» και είναι απαλλαγμένη από παγίδες πουλιών.

Φέτος ήταν η τελευταία φορά που ταξίδεψε στην Κύπρο για το σκοπό αυτό, λέει η 87χρονη. Ωστόσο, θέλει να συνεχίσει τις ενέργειες της για προστασία των ζώων σε πολιτικό και νομικό επίπεδο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή - Για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top