ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το έσκασε απο το Νοσοκομείο και δεν το πήραν είδηση - Επέστρεψε πίσω τραυματισμένος

ΛΕΜΕΣΟΣ: Το έσκασε απο το Νοσοκομείο και δεν το πήραν είδηση - Επέστρεψε πίσω τραυματισμένος

Θυμίζουν σκηνές ταινίας τα όσα ισχυρίζονται μέλη οικογένειας 88χρονου, όμως διαβεβαιώνουν πως είναι πέρα για πέρα αληθινά. Όπως υποστηρίζουν ο ηλικιωμένος πήγε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο και το έσκασε κάτω από τη μύτη τους χωρίς να πάρουν χαμπάρι οι νοσηλευτές.

Της Έλενας Τσιακούπη

Tην αποκάλυψη φέρνει στο φως το THEMAONLINE, μέσα απο την διήγηση του περιστατικού το οποίο υποστηρίζουν οτι συνέβη απο άτομα του οικογενειακού κύκλου του 88χρόνου.

Ο παππούς το εσκασε και γύρισε πίσω τραυματισμένος ξανά με ασθενοφόρο.

Πως έχει ομως όλη η ιστορία;

Την Πέμπτη (28/11) το απογεύμα, ο 88χρόνος , σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της οικογένειας,  ο οποίος έχει προβλήματα υγείας, έπεσε κάτω λόγω αστάθειας και κτύπησε με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο Νεο Γενικο Νοσοκομείο Λεμεσού με ασθενοφόρο.

Όπως υποστήριξαν, παρότι περίμενε 24ώρες στις πρώτες βοήθειες, επειδή δεν είχε κρεβάτι , όταν βρέθηκε διαθέσιμο κρεβάτι στον 4ο όροφο, Παθολογικό Β, του Νοσοκομειου Λεμεσού, και επειδή οπως προαναφέραμε ο 88χρόνος είχε περάσει 24ώρες κουρασης στις πρώτες βοήθειες, επανήλθαν περίεργες συμπεριφορές και τάσεις φυγής που είχε εκδηλώσει και προηγουμένως ο παππούς.

Όταν διαπιστώθηκε η περίεργη συμπεριφορά του 88χρόνου, ο οποίος είχε τάσεις φυγής, το νοσηλευτικό προσωπικό τόνισε στην οικογένεια ότι θα πρέπει να τον προσέχουν.

Όπως ισχυρίζεται άτομο του οικογενειακού του περιβάλλοντος αποκλειστικά στο THEMAONLINE, ας είπαν οτι εμεις φέρουμε ευθύνη και πρέπει να τον προσέχουμε διότι δεν είναι υποχρεωμένοι να τον προσέχουν αν θα το σκάσει και πως δεν είναι φύλακες".

Ετσι η οικογένεια εναλλάξ απο την Παρασκευή (29/11) έως και το Σάββατο(30/11) έβγαζαν βάρδιες, μέχρι που διαπίστωσαν οτι ο παππούς ήταν λίγο καλύτερα και οι τάσεις φυγής είχαν μειωθεί.

Παρόλα αυτά η εγγονή του 88χρόνου στην τελευταία της βάρδια ενημέρωσε ξανά το προσωπικό λέγοντας τους οτι ο παππούς έχει ενδείξεις για τάσεις φυγής και πως αν έβλεπαν κάτι περίεγο να ενημέρωναν άμεσα την οικογένεια του, καθώς θα έφευγε να πάει να ξεκουραστεί.

Την Κυριακή (1/12) το πρωί, ο αλλος του εγγονός πηγε να τον επισκεφθεί στο Νοσοκομείο γύρω στις 8 το πρωί, όταν προς έκπληξη του ο παππούς ήταν άφαντος. Μάλιστα, ο παππούς είχε εξαφανιστεί πριν ή λίγο μέτα τις 6:30 το πρωί, όταν οι νοσηλευτές το πήραν είδηση οτι δεν ήταν στο δωμάτιο του.

'Δεν μας ειδοποίησαν κάν οτι ο παππους εξαφανίστηκε , έπρεπε να πάει ο αδερφός μου εκει και απο τύχη να το μάθει', υποστηρίζει η εγγονή του παππού.

Όλη η οικογένεια ξεκίνησε να ψάχνει τον παππού , οπως ισχυρίστηκαν στο THEMAONLINE , το νοσηλευτικό προσωπικό τους ειπε "μας είπαν οτι δεν φέρουν καμία ευθύνη και ότι ηταν δική μας ευθύνη που το έσκασε ο παππούς και ότι δεν είναι η δουλειά τους να προσέχουν αν θα το σκάσει κάποιος".

"Ψάχναμε παντού, μέχρι που ένας γείτονας ακούσε το σκύλο του να γαβγίζει έντονα, βγήκε έξω και βρήκε στο δρόμο με αίματα τον παππού. Αμέσως κάλεσε ασθενοφόρο" αναφέρει ο πεθερος του.

Ενω συμπληρώνει η εγγονή "Μιλάμε οτι βρέθηκε πολύ κοντα στο σπίτι του, σε μια απόσταση πάνω απο 16 χιλιόμετρα απο το νοσοκομείο".

Και δεν φτάνουν όλα τα πιο πάνω, ενω επέστρεψε ξανά στο νοσοκομείο τραυματισμένος ακόμα περισσότερο απο την πρώτη φορά, τους ζήτησαν να πάρει πρώτα εξιτήριο, αφού το κρεβάτι του το είχαν δώσει σε άλλο ασθενή και στη συνέχεια του ζητησαν ξανά απο την αρχή να κάνει εγγραφή στις πρώτες βοήθειες. Αυτή τη φορά με πιο γρήγορη διαδικασία αφού ευτυχώς δεν χρειάστηκε να περιμένει 24 ώρες αλλά μόνο 20 λεπτά.

"Θελουμε να δημοσιοποιηθεί το περιστατικό ώστε αν μπορούμε να σώσουμε άλλες ζωές, ευτυχως ο δικός μας άνθρωπος δεν έπαθε ζημιά...όμως που είναι η προστασία στα νοσοκομεία, νιώθουμε οτι δεν υπάρχει ασφάλεια στον τομέα της υγείας μας και στα δημόσια νοσηλευτήρια" αναφέρει ο πεθερός του 88χρόνου.

 Να σημειωθεί οτι παρόμοιο περιστατικό συνέβη στο Νοσοκομείο Λεμεσού τον Αύγουστο του 2019, με εγχειρισμένη γυναίκα η οποία το έσκασε .

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top