ΦΙΛΟΖΩΟΙ

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Να συνεργαστούν όλοι για προστασία των αδέσποτων ζώων

Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων: Να συνεργαστούν όλοι για προστασία των αδέσποτων ζώων

Η οικονομική κρίση έχει ως θύματα και τα ζώα συντροφιάς, τα οποία εγκαταλείπονται ξαφνικά, και “πολιτεία, τοπικές Αρχές, φιλοζωικές οργανώσεις, εθελοντικές οργανώσεις πρέπει να συνεργαστούν, ώστε να γίνει κατανοητή η ανάγκη για προστασία και ανάληψη δράσης υπέρ των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μέσω της υιοθεσίας και της καταγγελίας όσων προβαίνουν σε κακοποιήσεις ζώων”.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων, “η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα - όπως και απέναντι στους συνανθρώπους μας - δείχνει τον πολιτισμό και την παιδεία μιας κοινωνίας”.

“Οι πολιτισμένες κοινωνίες διακρίνονται για το ενδιαφέρον τους και απέναντι στα ζώα. Η εγκατάλειψή τους στο δρόμο δεν μπορεί και δεν πρέπει να θεωρείται λύση, όπως ούτε και η κακομεταχείρισή τους”, αναφέρει.

Όπως σημειώνεται, “λύσεις για το όλο θέμα, με τις τόσες κοινωνικές, πολιτισμικές και ηθικές προεκτάσεις, υπάρχουν, φτάνει να επιτευχθεί η αναγκαία ευαισθητοποίηση τόσο των αρχών όσο και των πολιτών”, και επισημαίνεται “η προσπάθεια που καταβάλλει το κράτος με τη δημιουργία Ενιαίου Φορέα Ευημερίας των Κατοικίδιων Ζώων, ώστε να ρυθμίζονται περαιτέρω θέματα που αφορούν την προστασία και ευημερία των ζώων στον τόπο μας, να καλυφθούν τυχόν κενά και να υπερπηδηθούν οι δυσκολίες που υπάρχουν στον τομέα αυτό ως αποτέλεσμα της πολυδιάσπασης των αρμοδιοτήτων των κρατικών υπηρεσιών”.

“Η λύση του προβλήματος των εκατομμυρίων αδέσποτων ζώων παγκόσμια βρίσκεται στην παιδεία, την υιοθεσία, τις αυστηρές ποινές για τους παραβάτες, αλλά κυρίως στην ανάληψη της υποχρέωσης από τον κάθε ένα από εμάς για σεβασμό και προστασία όλων των πλασμάτων της γης που βρίσκονται σε κίνδυνο”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι “οι φωτεινές εξαιρέσεις ανθρώπων που υιοθέτησαν αδέσποτα ζώα, εθελοντών που μεριμνούν για την περίθαλψη και αποκατάσταση της υγείας κακοποιημένων ζώων, και η άδολη προσφορά της φιλίας και της αφοσίωσης των ανθρώπων που εργάζονται σε καταφύγια ζώων, αποτελούν ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για όσους καταβάλλουν κάθε αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, την ελευθερία και την ευζωία τους”.

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων εκφράζει τις ευχαριστίες του προς όλους αυτούς, στον αγώνα των οποίων συμπορεύεται”.
 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top