ΔΙΕΘΝΗ

Υπεγράφη από το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης η απόφαση για έκδοση του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ

Υπεγράφη από το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης η απόφαση για έκδοση του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ

Υπεγράφη από το ελληνικό Υπουργείο Δικαιοσύνης η απόφαση για έκδοση του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως «Mr Bitcoin».
 

Η πληροφορία της υπογραφής της σχετικής απόφασης προκάλεσε την αντίδραση της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα, η οποία, με μία σειρά από αναρτήσεις της στο twitter σημειώνει ότι λυπάται για το γεγονός πως «το τεκμηριωμένο αίτημα της Γενικής Εισαγγελίας της Ρωσίας για την ως προτεραιότητα έκδοση του Αλεξάντρ Βίνικ στη χώρα της υπηκοότητάς του αγνοήθηκε».
 
Παράλληλα, ο ίδιος ο Αλεξάντερ Βίνικ δήλωσε, δια της συνηγόρου του, Ζωής Κωνσταντοπούλου, ότι αρχίζει νέα απεργία πείνας. «Σήμερα ο Υπουργός Δικαιοσύνης εξέδωσε θανατική ποινή μου και ξεκινώ απεργία πείνας ξανά, γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση παραβιάζει το δικαίωμά μου να είμαι ζωντανός. Θα ασκήσουμε έφεση κατά της απόφασης, σήμερα έχουμε πληροφορίες ότι έχει ληφθεί αυτή η απόφαση. Δεν ξέρουμε πότε υπεγράφη. Σήμερα μας ενημέρωσαν», σημειώνει.
 
Σημειώνεται ότι ο Βίνικ είχε συλληφθεί το 2017 στη Χαλκιδική, βάσει αμερικανικού εντάλματος με τις κατηγορίες νομιμοποίησης κερδών εγκληματικών οργανώσεων, μέσω της πλατφόρμας ανταλλαγής ψηφιακών νομισμάτων BTC-e. Ο ίδιος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες ενώ αιτήματα έκδοσης έφτασαν στην Ελλάδα για τον Βίνικ από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Ρωσία.
 
Η πατρίδα του τον κατηγορεί για ξέπλυμα χρήματος από επιθέσεις κατά ρωσικών τραπεζών που είχαν μολυνθεί με τον ιό Buhtrap. Ο Βίνικ δεν δέχεται ούτε όσα του καταλογίζουν στη Ρωσία, αλλά θεωρεί ότι μόνο εκεί θα έχει δίκαιη δίκη και είχε συναινέσει να εκδοθεί στην πατρίδα του.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top