ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Οι πολιτικές εξελίξεις στην ατζέντα του Κυπριακού Τύπου

Οι πολιτικές εξελίξεις στην ατζέντα του Κυπριακού Τύπου

Οι επαφές του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι και τον Κύπριο ομόλογο του Νίκο Χριστοδουλίδη, η υπογραφή στις 2 Ιανουαρίου της Διακρατικής Συμφωνίας Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας-Ιταλίας για τον ενεργειακό αγωγό EASTMED, η κατάσταση με το ΓεΣΥ και η αυξημένη κίνηση στις αγορές λόγω του 13ου μισθού, είναι μερικά από τα κύρια θέματα του κυπριακού Τύπου.

Η "Αλήθεια" υπό τον τίτλο "Κίνηση-ματ από Ελλάδα" γράφει ότι ως κίνηση-ματ από πλευράς Ελλάδας εκτιμάται η χθεσινή αιφνιδιαστική μετάβαση του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στη Βεγγάζη της Λιβύης και η συνάντηση που είχε εκεί με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού, στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, ο οποίος αντιμάχεται την κυβέρνηση της Τρίπολης. Αλλού γράφει ότι πέφτουν οι υπογραφές για τον EASTMED την ερχόμενη Πέμπτη στην Αθήνα από τους ηγέτες Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Ιταλίας. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου που επιρρίπτει την ευθύνη για την μη επίλυση του Κυπριακού στην ε/κ πλευρά, υποστηρίζοντας ότι αρνείται να αποδεχθεί την πολιτική ισότητα.

Ο "Πολίτης" υπό τον τίτλο "Το Ισραήλ ψήφισε υπέρ της ΑΟΖ Ελλάδας-Κύπρου" γράφει ότι οι κυβερνήσεις Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ θα υπογράψουν στις 2 Ιανουαρίου στην Αθήνα διακρατική συμφωνία για το νομικό πλαίσιο πόντισης αγωγού που θα ενώνει τις ΑΟΖ τους και θα μεταφέρει υπό πολλές τεχνοοικονομικές προϋποθέσεις φυσικό αέριο από την Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη. Αλλού γράφει ότι πολύ ζεστά πήρε την προώθηση της νέας πολιτικής για αδειοδότηση οικοδομικών αναπτύξεων ο Υπουργός Εσωτερικών. Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις επαφές του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον αρχηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, τον Αιγύπτιο Υπουργό Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι και τον Κύπριο ομόλογο του Νίκο Χριστοδουλίδη.

"Ο Φιλελεύθερος" υπό τον τίτλο "Αντεπίθεση για ανατροπή" γράφει ότι κατά την επικοινωνία Νετανιάχου-Μητσοτάκη συμφωνήθηκε όπως Ισραήλ, Ελλάδα και Κύπρος προχωρήσουν σε υπογραφή της διακρατικής συμφωνίας για την κατασκευή του αγωγού EASTMED. Προηγήθηκε επικοινωνία του Ισραηλινού Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, στη διάρκεια της οποίας ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως είναι έτοιμος για τον EASTMED. Αλλού γράφει ότι αυξημένη είναι η κίνηση στις αγορές λόγω του 13ου μισθού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή για την Επιτροπή Σιτηρών, βρίθει από περιπτώσεις παρανομιών, παρατυπιών και κακοδιαχείρισης.

Η "Χαραυγή" υπό τον τίτλο "Καμιά αλλαγή στη φιλοσοφία του ΓεΣΥ" γράφει ότι θετική είναι για τους οργανωμένους ασθενείς η αποτίμηση των έξι μηνών λειτουργίας του Γενικού Συστήματος Υγείας παρά τα προβλήματα που παρουσιάζονται. Την ίδια ώρα η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου, διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως οι όποιες σκέψεις για εκτροχιασμό από τη φιλοσοφία του ΓεΣΥ δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές. Αλλού γράφει ότι εμπόδια στη σύναψη σχέσεων φαίνεται να δημιουργούν οι αντιλήψεις που επικρατούν σχετικά με τα νέα άτομα και τη σεξουαλικότητα, ειδικότερα όμως για άτομα με αναπηρία ή και μεταναστευτικό βιογραφικό. Σε άλλο θέμα γράφει ότι για τέταρτη συνεχή χρονιά υλοποιείται το πρόγραμμα ενάντια στο ρατσισμό και αποδοχής της διαφορετικότητας "Όλοι διαφορετικοί-Όλοι ίσοι".

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top