ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Στην 4η θέση η Κύπρος μεταξύ των χωρών με καλύτερες στρατηγικές προσέλκυσης επενδύσεων στον τουρισμό

Στην 4η θέση η Κύπρος μεταξύ των χωρών με καλύτερες στρατηγικές προσέλκυσης επενδύσεων στον τουρισμό

Στην τέταρτη θέση κατατάσσεται η Κύπρος μεταξύ των χωρών με τις καλύτερες στρατηγικές προσέλκυσης τουριστικών επενδύσεων παγκοσμίως για την περίοδο 2019/2020, σύμφωνα με έρευνα που διενεργήθηκε από τον διεθνή οίκο fDi Intelligence.
 

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων - Invest Cyprus, η έρευνα έλαβε υπόψη μια σειρά παραμέτρων, ενώ στο μικροσκόπιο τέθηκε η στρατηγική του Invest Cyprus για την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της έρευνας, τα οποία δικαιώνουν τις προσπάθειες του Οργανισμού και πρόσθεσε ότι τα αποτελέσματα της έρευνας καταδεικνύουν ότι «οι συνεχείς προσπάθειες του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων δεν είναι απλώς σημαντικές, αλλά πραγματοποιούνται στη βάση μιας στρατηγικής, ικανής να συγκριθεί θετικά με άλλους ανταγωνιστικούς προορισμούς».
 
Ο Invest Cyprus αναφέρει ότι η συμβολή του Invest Cyprus στην εφαρμογή της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού της Κυβέρνησης με στόχο την ανάδειξη της Κύπρου ως ποιοτικού τουριστικού προορισμού και τη διείσδυσή μας σε νέες μεγάλες αγορές κρίνεται ως καθοριστικής σημασίας. 

Ο κ. Μιχαήλ είπε ακόμη ότι «ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες της υλοποίησης της Εθνικής Στρατηγικής Τουρισμού και των στόχων που έχουν τεθεί όσον αφορά την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, διαμορφώσαμε συγκεκριμένο πλάνο δράσης και προχωρήσαμε στη δημιουργία εξειδικευμένης Μονάδας εντός του Οργανισμού με την επωνυμία “Tour Ιnvest Cyprus”.»
 
Η Μονάδα αυτή, σύμφωνα με τον κ. Μιχαήλ, έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα της προσέλκυσης επενδύσεων στον τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας και λειτουργεί ως το πρώτο σημείο επικοινωνίας για ξένους επενδυτές.

AΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top