ΔΙΕΘΝΗ

Τραγικό θάνατο βρήκαν δεκάδες πίθηκοι σε ζωολογικό κήπο

Τραγικό θάνατο βρήκαν δεκάδες πίθηκοι σε ζωολογικό κήπο

Ιπτάμενα χάρτινα φαναράκια ευθύνονται για την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, στον ζωολογικό κήπο του Κρέφελντ της Γερμανίας και είχε ως αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο τριάντα πίθηκοι.


Την ανακοίνωση έκανε η πυροσβεστική υπηρεσία της πόλης Κρέφελντ, καθώς στον τόπο της πυρκαγιάς βρέθηκαν τρία τέτοια φαναράκια.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στον χώρο του μεγάλου ζωολογικού κήπου, όπου και ζουν διάφορα είδη πιθήκων, με αποτέλεσμα να καούν γορίλες, ουραγκοτάγκοι και άλλα πιθηκοειδή.

Μόνον δύο χιμπατζήδες κατάφεραν να γλυτώσουν από την πυρκαγιά.

Με υπεράνθρωπες προσπάθειες οι πυροσβέστες απέτρεψαν τελικά την πυρκαγιά να επεκταθεί και σε άλλα τμήματα του ζωολογικού κήπου.

Εχθές και σήμερα χιλιάδες κάτοικοι του Κρέφελντ συγκεντρώθηκαν στην είσοδο του ζωολογικού κήπου αφήνοντας εκεί λουλούδια..

Η Aστυνομία συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να εντοπίσει τους δράστες του εμπρησμού από αμέλεια. Ο ζωολογικός κήπος του Κρέφελντ φιλοξενεί περίπου 1.000 ζώα, με επισκέπτες 400.000 άτομα τον χρόνο.

Να σημειωθεί πώς τα ιπτάμενα χάρτινα φαναράκια έχουν απαγορευθεί στο κρατίδιο της βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας από το 2009, καθώς θεωρούνται επικίνδυνα για πρόκληση πυρκαγιάς.

Μεγάλη συζήτηση γίνεται στη Γερμανία και για την απαγόρευση των πυροτεχνημάτων την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, όπου μόνον στο Βερολίνο τραυματίστηκαν από την χρήση τους 22 άτομα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top