ΚΥΠΡΟΣ

Η «βασίλισσα» της κυπριακής καλαθόσφαιρας! Φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς

Η «βασίλισσα» της κυπριακής καλαθόσφαιρας! Φωτογραφίες από τους πανηγυρισμούς

Τον 10ο συνεχόμενο τίτλο πρωταθλήτριας και 14ο στην ιστορία της, στη γυναικεία καλαθόσφαιρα, πανηγύρισε το βράδυ της Κυριακής (5/4/15) η ΑΕΛ.

Η «βασίλισσα» της κυπριακής καλαθόσφαιρας επικράτησε και στον τρίτο τελικό των πλέι-οφ του Απόλλωνα με 60-48 κι έκανε το 3-0 στις νίκες, που την έστεψαν και πάλι πρωταθλήτρια. Έτσι, έκλεισε μία άκρως εντυπωσιακή χρονιά στην οποία σάρωσε τα πάντα, κατακτώντας σούπερ καπ, κύπελλο και πρωτάθλημα, ολοκληρώνοντας με το απίστευτο 24-0 νίκες!!!

Το παιχνίδι ήταν ίσως το καλύτερο που παρουσίασαν οι δύο αντίπαλοι στη σειρά, αφού ήταν το πιο ανταγωνιστικό, με την ΑΕΛ αξιοποιεί πλήρως τη δύναμή της μέσα στη ρακέτα και να αποσπάται από το τέλος της τρίτης περιόδου και μετά. Συγχαρητήρια αξίζουν και στον Απόλλωνα, ο οποίος δημιούργησε ξανά μόλις φέτος το γυναικείο τμήμα και κατάφερε να φτάσει μέχρι τον τελικό, κάτι που αποτελεί επιτυχία και εχέγγυο για το μέλλον.

Ο Απόλλων παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός στα πρώτα λεπτά, εξασφαλίζοντας προβάδισμα με 6-7 στο 3΄20΄΄. Όμως, στη συνέχεια έχασε κάθε επαφή με τον αντίπαλο καλάθι, με την ΑΕΛ να αξιοποιεί πλήρως την υπεροχή της μέσα στη ρακέτα, εκεί όπου πήγαινε πολύ συχνά η μπάλα. Έτσι, είτε με βολές από φάουλ είτε με λέι-απ, άνοιγε ολοένα τη διαφορά και με σερί 9-0 προηγήθηκε στο 7΄35΄΄ με 15-7. Το τάιμ-άουτ και με τις αλλαγές στο σχήμα τους οι «κυανόλευκες» επέστρεψαν καλύτερα στο γήπεδο και κατάφεραν μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να μειώσουν σε 17-14.

Στην απουσία της Ράτσιτς στον Απόλλωνα, εξαιτίας τριών φάουλ, η Γκαβριλόσκα έκανε ό,τι ήθελε μέσα στη ρακέτα και με συνεχόμενους πόντους οδήγησε την ΑΕΛ στο +9 (25-16, 12΄30΄΄). Ωστόσο, στην πορεία του δεύτερου δεκαλέπτου η Πάγκαλος ανέλαβε προσωπικές πρωτοβουλίες και ήταν εύστοχη έξω από τα 6,75μ., φέρνοντας τον Απόλλωνα να μειώνει σε 29-25 στο 16΄55΄΄. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου οι γηπεδούχες ξαναβρήκαν τις λύσεις μέσα στη ρακέτα (ακόμα και οι κοντές έμπαιναν μέσα για να σκοράρουν) κι έτσι έκλεισαν το πρώτο μισό στο 35-26.


 
Στην επιστροφή των δύο ομάδων από τα αποδυτήρια, επέστρεψε και η Ράτσιτς στο παρκέ για τον Απόλλωνα, δίνοντας λύσεις μέσα στη ρακέτα. Όμως, η ΑΕΛ είχε σε αυτήν την περίοδο και το περιφερειακό σουτ, πέραν της συνεχιζόμενης υπεροχής κάτω από τα καλάθια. Έτσι, σιγά-σιγά οι «γαλαζοκίτρινες» άνοιγαν την ψαλίδα της διαφοράς, ξεπερνώντας για πρώτη φορά τους 10 πόντους στο 25΄45΄΄ (44-32). Οι «κυανόλευκες» προς το τέλος του δεκαλέπτου είδαν τις Ράτσιτς και Πάγκαλος να κάθονται στον πάγκο εξαιτίας συμπλήρωσης 4 φάουλ, κάτι που αξιοποίησε η ΑΕΛ προηγούμενη με 50-37, στα 48 δεύτερα πριν από τη λήξη, με τη Γιάνιτς να κάνει με τρίποντο το 50-40 της τρίτης περιόδου.


 
Το άγχος και η κούραση άρχισε να καταβάλλει τις δύο ομάδες στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου, καθώς για περισσότερο από 4 λεπτά έχασαν κάθε επαφή με το καλάθι. Η Γκαβριλόσκα ήταν αυτή που ξεκόλλησε το σκορ από το 50-40 στο 34΄36΄΄. Η διαφορά για την ΑΕΛ παρέμενε σε διψήφιο αριθμό, παρά τις προσπάθειες του Απόλλωνα να επιστρέψει. Αφού η διαφορά πήγε στους 16 πόντους (58-42), ως τελικό σκορ καταγράφηκε το 60-48, με τους περίπου 300 φίλους της ΑΕΛ να στήνουν γιορτή στο «Νίκος Σολομωνίδης».


 
* Τις απονομές στον Απόλλωνα έκανε ο εκπρόσωπος του στην ΚΟΚ και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας, Μάριος Χριστοδούλου. Τα μετάλλια στην ΑΕΛ απένειμε το μέλος του Δ.Σ. του ΚΟΑ Μιχάλης Καυκαλιάς και την απονομή του τροπαίου στην αρχηγό της ΑΕΛ, Χριστιανή Μενελάου, έκανε ο πρόεδρος της ΚΟΚ Λούης Δημητρίου.


 
Δεκάλεπτα: 17-14, 35-26, 50-40, 60-48.
 
ΑΕΛ (Κάλια Παπαδοπούλου): Οικονομίδου 9, Μενελάου 3 (1), Κωνσταντίνου 2, Λάρκου 9 (1), Παπαδοπούλου 7, Βεσελόβσκι 9, Γκαβριλόσκα 13, Όρλοβιτς 8, Μαυρουδή, Αντωνίου, Δρουσιώτη, Γεωργίου.
 
ΑΠΟΛΛΩΝ (Αλέξης Λεκισβίλι): Κώστα, Βύραζικ 4, Μιχαήλ, Ράτσιτς 10, Πάγκαλος 21 (3), Πελαγία, Αναξαγόρου, Ε. Αντωνίου, Γιάνιτς 13 (2).

AΠΟ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΚΟΚ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεισαν ηλικιωμένη ότι χρειάζεται χειρουργική επέμβαση ο εγγονός της - Πέρασαν από το σπίτι της και πήραν τα χρήματα

Μεγάλη Πέμπτη: Οι καμπάνες χτυπούν πένθιμα σε κάθε Ορθόδοξη Εκκλησία για την Σταύρωση του Θεανθρώπου

Κάτι ψήθηκε στο «Τ»: Η κα Ανδρούλα μας μαθαίνει τα μυστικά της φλαούνας – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

Η Χρύσω Λέφου αποκαλύπτει στο «Τ» πως να βάψεις τα πιο όμορφα αυγά - Το έθιμο, οι εκδοχές και οι συμβολισμοί



Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο ο ΠτΔ και η Φον ντερ Λάιεν για τη διαχείριση του μεταναστευτικού

Στον Λίβανο μεταβαίνει την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, με την Πρόεδρο της ΕΥρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να συζητήσουν τρόπους παροχής πολιτικής και οικονομικής στήριξης στη χώρα από την ΕΕ και την αποτελεσματική διαχείριση του μεταναστευτικού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top