ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγώνα για μια καλύτερη Αγία Νάπα ξεκινά ο νέος δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττος

Αγώνα για μια καλύτερη Αγία Νάπα ξεκινά ο νέος δήμαρχος Χρίστος Ζαννέττος

Το νέο τους δήμαρχο ανέδειξαν την Κυριακή (13/1) οι δημότες Αγίας Νάπας, στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν  μετά τον διορισμό του Γιάννη Καρούσου στη θέση του Υπουργού Μεταφορών.

Σύμφωνα με τον έφορο αναπληρωματικής εκλογής Γιώργο Χρυσαφίνη, ο νέος Δήμαρχος έλαβε ποσοστό 59% έναντι 41% της ανθυποψηφίου του, δηλαδή  1508 εκλογείς έδωσαν ψήφο στον κ. Ζαννέτου και  1059 στην κ. Ξύδια

Η αποχή ανήλθε στο 13% ενώ καταμετρήθηκαν 26 άκυρα και 8 λευκά ψηφοδέλτια. Σύνολο καταγράφηκαν 2567 έγκυρα ψηφοδέλτια. 

Δικαίωμα ψήφου στις αναπληρωματικές εκλογές είχαν 3334 ψηφοφόροι.

Ο Χρίστος Ζαννέττος, στις τελευταίες εκλογές εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στηριζόμενος από τον ΔΗΣΥ συγκεντρώνοντας 451 ψήφους, οι οποίες τον είχαν αναδείξει πρώτο σε σταυρούς προτίμησης στον Δήμο Αγίας Νάπας.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο κ.Ζαννέττος ανέφερε ότι ξεκινά από αύριο (σσ σήμερα) να εργάζεται άοκνα για την Αγία Νάπα. Ο κ. Ζαννέτος ευχαρίστησε την ανθυποψήφια του Αιμιλία Ευαγγέλου Ξυδιά, καλώντας την να συμπορευθεί μαζί του ως δημοτική σύμβουλος για το καλό της Αγίας Νάπας.

Μιλώντας κατά την επίσημη τελετή ανακήρυξης νέου Δημάρχου, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο δημαρχείο Αγίας Νάπας, ο κ. Ζαννέτου ανέφερε πως θα δουλέψει σκληρά προκειμένου η Αγία Νάπα να καταστεί μια πόλη σύγχρονη και ελκυστική, μα ταυτόχρονα λειτουργική και ανθρώπινη.

Ταυτόχρονα, συνέχισε, έχει ευθύνη να ικανοποιήσει τις αυξανόμενες ανάγκες και απαιτήσεις των πολιτών αλλά και να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του μέλλοντος.

«Η συγκεκριμένη τελετή, είπε, είναι δέσμευση και υπόσχεση που σηματοδοτεί πάνω από όλα ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα προοπτική, καθώς όλοι μας τόσο εγώ σαν δήμαρχος τόσο και όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημότες, θα δώσουμε όλοι μαζί ένα σκληρό καθημερινό αγώνα με εντιμότητα, συνεννόηση,  συνεργασία και αποτελεσματικό συντονισμό". 

Ευχαριστίες εξέφρασε και στις πολιτικές δυνάμεις που συμμάχησαν για την εκλογή του αλλά και όσους δεν τον ψήφισαν. «Θέλω να πω ότι μπορεί η αφετηρία μας να ήταν διαφορετική, οι δρόμοι μας όμως θα συναντηθούν αφού όλοι μας αγαπάμε την πόλη μας και θα αγωνιστούμε για το καλύτερο»

Ευχαρίστησε  την Αιμιλία Ευαγγέλου Ξύδια λέγοντας πως ο προεκλογικό αγώνας πραγματοποιήθηκε μέσα σε πολιτισμένο κλίμα, αποδεικνύοντας ότι η Αγία Νάπα διαθέτει όχι μόνο πολιτισμό αλλά και πολίτικο πολιτισμό.

Σε πρώτο πλάνο στην πολιτική πορεία του κ. Ζαννέτου θα βρίσκεται ο τουρισμός, το περιβάλλον, τα έργα υποδομής που αναβαθμίζουν την πόλη, ο πολιτισμός, ο αθλητισμός, το παιδί, η οικογένεια, η Τρίτη ηλικία και η αναβάθμιση των υπηρεσιών του δημότη.

Διαβεβαίωσε επίσης όλους τους δημότες πως η πόρτα του θα είναι πάντα ανοικτή για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες.

Την κενωθείσα θέση του κ. Ζαννέτου στο δημοτικό συμβούλιο της Αγίας Νάπας αναλαμβάνει ο επιλαχών δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τοφινής.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top