ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ο θρίαμβος του Χρίστου Ζαννέτου και η εκεχειρία στην Λιβύη

Ο θρίαμβος του Χρίστου Ζαννέτου και η εκεχειρία στην Λιβύη

 

Πολιτική και τοπική επικαιρότητα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου τη Δευτέρα (13/1).

Τα κύρια θέματα αφορούν νομοθεσίες που εκκρεμούν, διαφωνίες για την μεταρρύθμιση στην τοπική μεταρρύθμιση, τα όσα συμβαίνουν γύρω από τον ενεργειακό τομέα, η ΕΕ και οι αλλαγές στον κώδικα εφαρμογής του κανονισμού της Πράσινης Γραμμής. Ο νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας, η εκεχειρία στην Λιβύη και οι διαδηλώσεις στο Ιράν μετά την αποδοχή της κατάρρριψης του εμπορικού αεροσκάφους, είναι επίσης μεταξύ των θεμάτων στις πρώτες σελίδες.

Η «Αλήθεια» με τίτλο «Το ΑΚΕΛ συνεχίζει να κυνηγά το …. φάντασμα του Ιωνά» γράφει ότι το κόμμα της αριστεράς συνεχίζει να διαφωνεί εμμονικά σε οτιδήποτε έχει ή νομίζει ότι έχει ή θα έχει σχέση μαζί του, ακόμα και να διαφωνεί με νομοθεσίες που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση του σοβαρού εγκλήματος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε θρίαμβο του Χρίστου Ζανέττου στην Αγία Νάπα. Αλλού γράφει ότι οι τράπεζες βρίσκονται στην μέγγενη για τα αρνητικά επιτόκια και την μη διάθεση της ρευστότητας σε δανεισμό.

Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ενστάσεις για την εκλογή συμβούλων» γράφει για διαφοροποιήσεις της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ για την μεταρρύθμιση στους Δήμους και συγκεκριμένα την εκλογική διαδικασία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για τον καθορισμό στρατηγικής για το επόμενο βήμα. Αλλού αναφέρεται στις διαδηλώσεις πολιτών στην Τεχεράνη για την κατάρρευση του ουκρανικού αεροσκάφους.

Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Παιχνίδι τακτικής με ενέργεια» γράφει ότι οι σχεδιασμοί του νέου έτους καθορίζουν τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και αναφέρεται σε ενεργότερη παρουσία της Ιταλίας. Αλλού γράφει ότι είναι αφιλόξενο από καιρό το «Φιλοξενία» και πως έχει παρουσιάσει ρωγμές εδώ και 10 χρόνια αλλά τώρα ελέγχθηκε στατικά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας είναι ο Χρίστος Ζανέττου με 59%.

Η «Χαραυγή» με τίτλο «Στο σκοτάδι η ΕΕ για την Πράσινη Γραμμή» γράφει ότι ενάμιση μήνα μετά την σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αλλαγές στον κώδικα εφαρμογής του κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή, η ΕΕ δεν έχει ακόμα ενημερωθεί για το θέμα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε εύθραυστη εκεχειρία στη Λιβύη που πρότειναν η Ρωσία και η Τουρκία. Αλλού γράφει για 3 δις ευρώ σε νέα στεγαστικά δάνεια από τις τράπεζες.

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΧΡ)


*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μέχρι πότε θα μας «πνίγει» η σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Ξεκίνησε η επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν - Έκρηξη από πύραυλο κοντά σε μεγάλη αεροπορική βάση

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top