Πολιτική και τοπική επικαιρότητα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου τη Δευτέρα (13/1). "/>
Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports Socialista lifenewscy ARJ Radio

Ο θρίαμβος του Χρίστου Ζαννέτου και η εκεχειρία στην Λιβύη

13.01.2020
09:31
Κυπριακός Τύπος

Πολιτική και τοπική επικαιρότητα στα πρωτοσέλιδα του Τύπου τη Δευτέρα (13/1).

 

Τα κύρια θέματα αφορούν νομοθεσίες που εκκρεμούν, διαφωνίες για την μεταρρύθμιση στην τοπική μεταρρύθμιση, τα όσα συμβαίνουν γύρω από τον ενεργειακό τομέα, η ΕΕ και οι αλλαγές στον κώδικα εφαρμογής του κανονισμού της Πράσινης Γραμμής. Ο νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας, η εκεχειρία στην Λιβύη και οι διαδηλώσεις στο Ιράν μετά την αποδοχή της κατάρρριψης του εμπορικού αεροσκάφους, είναι επίσης μεταξύ των θεμάτων στις πρώτες σελίδες.
 
Η «Αλήθεια» με τίτλο «Το ΑΚΕΛ συνεχίζει να κυνηγά το …. φάντασμα του Ιωνά» γράφει ότι το κόμμα της αριστεράς συνεχίζει να διαφωνεί εμμονικά σε οτιδήποτε έχει ή νομίζει ότι έχει ή θα έχει σχέση μαζί του, ακόμα και να διαφωνεί με νομοθεσίες που θα βοηθήσουν στην εξιχνίαση του σοβαρού εγκλήματος. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε θρίαμβο του Χρίστου Ζανέττου στην Αγία Νάπα. Αλλού γράφει ότι οι τράπεζες βρίσκονται στην μέγγενη για τα αρνητικά επιτόκια και την μη διάθεση της ρευστότητας σε δανεισμό.
 
Ο «Πολίτης» με τίτλο «Ενστάσεις για την εκλογή συμβούλων» γράφει για διαφοροποιήσεις της ΕΔΕΚ και του ΔΗΚΟ για την μεταρρύθμιση στους Δήμους και συγκεκριμένα την εκλογική διαδικασία. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο ΥΠΕΞ, Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται σήμερα στην Αθήνα για τον καθορισμό στρατηγικής για το επόμενο βήμα. Αλλού αναφέρεται στις διαδηλώσεις πολιτών στην Τεχεράνη για την κατάρρευση του ουκρανικού αεροσκάφους.
 
Ο «Φιλελεύθερος» με τίτλο «Παιχνίδι τακτικής με ενέργεια» γράφει ότι οι σχεδιασμοί του νέου έτους καθορίζουν τις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και αναφέρεται σε ενεργότερη παρουσία της Ιταλίας. Αλλού γράφει ότι είναι αφιλόξενο από καιρό το «Φιλοξενία» και πως έχει παρουσιάσει ρωγμές εδώ και 10 χρόνια αλλά τώρα ελέγχθηκε στατικά. Σε άλλο θέμα γράφει ότι νέος Δήμαρχος Αγίας Νάπας είναι ο Χρίστος Ζανέττου με 59%.
 
Η «Χαραυγή» με τίτλο «Στο σκοτάδι η ΕΕ για την Πράσινη Γραμμή» γράφει ότι ενάμιση μήνα μετά την σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για αλλαγές στον κώδικα εφαρμογής του κανονισμό για την Πράσινη Γραμμή, η ΕΕ δεν έχει ακόμα ενημερωθεί για το θέμα. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε εύθραυστη εκεχειρία στη Λιβύη που πρότειναν η Ρωσία και η Τουρκία. Αλλού γράφει για 3 δις ευρώ σε νέα στεγαστικά δάνεια από τις τράπεζες.
 
(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΓΧΡ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.