ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eθιμοτυπικού χαρακτήρα η συνάντηση ΠτΔ και Μ.Σιζόπουλου –Τέθηκε η θέση της ΕΔΕΚ για την επανέναρξη των συνομιλιών

Eθιμοτυπικού χαρακτήρα η συνάντηση  ΠτΔ και Μ.Σιζόπουλου –Τέθηκε η θέση της ΕΔΕΚ για την επανέναρξη των συνομιλιών

Τη θέση της ΕΔΕΚ ότι η ανάκληση της NAVTEX από πλευράς της Τουρκίας και η αποχώρηση του Μπαρμπαρός από την κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη δεν είναι αρκετά για επιστροφή στις συνομιλίες επαναβεβαίωσε σήμερα σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, αντιπροσωπεία του Κινήματος, υπό τον Πρόεδρό του Μαρίνο Σιζόπουλο.

Σε μια εθιμοτυπικού χαρακτήρα συνάντηση, μετά και την εκλογή του κ. Σιζόπουλου στην προεδρία του Κινήματος, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι η αντιπροσωπεία ενημερώθηκε “για τις προθέσεις του Προέδρου αναφορικά με την ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών”.

“Εμείς του επαναβεβαιώσαμε τη δική μας τη θέση, ότι για την επιστροφή στις συνομιλίες δεν αρκεί απλά η ανάκληση της NAVTEX και η αποχώρηση του Μπαρμπαρός, ότι θα πρέπει η Τουρκία να δώσει δείγματα γραφής όσον αφορά το σεβασμό των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και πολύ περισσότερο ότι θα πρέπει να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία και να προχωρήσει στην εκπλήρωση των κυπρογενών υποχρεώσεων που ανέλαβε από το 2005 έναντι της ΕΕ”, είπε ο κ. Σιζόπουλος, απαντώντας σε ερώτηση.

Την ίδια στιγμή, η ΕΔΕΚ έθεσε στον Πρόεδρο “θέματα που έχουν σχέση με το ΓεΣΥ, τα αξιόγραφα, την ιδιωτικοποίηση των ημικρατικών οργανισμών και γενικά για ενδεχόμενες προτεραιότητες που πρέπει να δοθούν, με κύρια έμφαση στην ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας”.

Ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι παρά το γεγονός ότι ήταν εθιμοτυπικού χαρακτήρα η συνάντηση, ήταν αρκετά εποικοδομητική.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top